Atentat la Nisa: Încă patru cetățeni italieni identificați printre cele 84 de victime

Atentat la Nisa: Încă patru cetățeni italieni identificați printre cele 84 de victime

Patru cetățeni italieni au fost identificați printre cele 84 de persoane decedate în atentatul de la Nisa comis în noaptea de 14 iulie, a anunțat marți Ministerul de Externe italian, citat de Reuters.

* LIVE UPDATE Atentat la Nisa: Un camion a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței | 84 de morți și 18 răniți în stare critică, șoferul a fost împușcat

Cei patru sunt Carla Gaveglio, Maria Grazia Ascoli, Gianna Muset și Angelo D'Agostino, a precizat diplomația italiană, care nu a oferit alte detalii despre victime. O a cincea victimă italiană, Mario Casati, a fost identificată luni.

Printre victimele de altă cetățenie decât cea franceză se mai află trei germani — un profesor și două eleve de liceu, conform Ministerului de Externe de la Paris—, doi americani, după cum a anunțat Departamentul de Stat, cotidianul texan Austin American-Statesman identificându-i drept Sean Copeland, de 51 de ani, și fiul său Brodie, de 11 ani, aflați în vacanță la Nisa, după un sejur în Spania.

Potrivit paginii de Facebook a diplomației de la Moscova, o rusoaică și-a pierdut viața în atentat, în timp ce Ministerul de Externe de la Erevan a anunțat decesul unei cetățence armene. În atacul de la Nisa a fost ucis și un cetățean ucrainean, iar un altul a fost rănit, potrivit ministrului de externe Pavlo Klimkin.

Printre decedați figurează și o elvețiană, a indicat Ministerul de Externe de la Berna.

Atacul a fost comis de un franco-tunisian, Mohamed Lahouaiej Bouhlel (în vârstă de 31 de ani), care a intrat cu un camion în mare viteză în mulțimea adunată pe esplanada Promenade des Anglais din Nisa pentru a asista la focurile de artificii de Ziua Națională a Franței.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...