Atentat la Nisa: Ministrul de externe Margallo spune că pentru moment nu există spanioli printre victime

Atentat la Nisa: Ministrul de externe Margallo spune că pentru moment nu există spanioli printre victime

Ministrul spaniol de Externe, José Manuel García Margallo, a afirmat vineri dimineața că "totul indică un atentat" la Nisa, la fel precum cele întâmplate în ultimele luni în Europa, și a subliniat că pentru moment nu există spanioli printre victime.

* Atentat la Nisa: O mașină a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței

Margallo a spus, într-o declarație pentru EFE la sosirea la summitul Asia-Europa (ASEM) din capitala Mongoliei, că la Nisa se află deja consulul spaniol la Marsilia și că "până acum nu există spanioli" printre victime.

"Totul indică un atentat precum cele întâmplate în ultimele luni", a spus acesta.

Ministrul a adăugat că se așteaptă o declarație de condoleanțe pentru Franța la începutul reuniunii ASEM care începe la Ulan Bator și care are terorismul printre temele prioritare.

Secțiunea antiteroristă a parchetului de la Paris a anunțat că a preluat ancheta asupra camionului care a ucis cel puțin 73 de persoane joi seară la Nisa, în sud-estul Franței, lovind mulțimea pe o distanță de doi kilometri, scrie AFP.

Acest nou atentat a avut loc pe Promenade des Anglais, un sit foarte frecventat de turiști, unde mii de persoane asistau la un foc de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței.

AGERPRES/ (AS — editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...