Atentate în Spania: Parisul se află 'în contact strâns' cu Madridul (președinția franceză)

Atentate în Spania: Parisul se află 'în contact strâns' cu Madridul (președinția franceză)

Președintele francez Emmanuel Macron l-a contactat telefonic vineri dimineața pe premierul spaniol Mariano Rajoy pentru 'a discuta despre situația victimelor, circumstanțele atacurilor' din Catalonia și 'ancheta în curs', relatează AFP.

'Autoritățile din cele două țări sunt în contact strâns pentru urmărirea evoluției acestui atac terorist', a afirmat președinția franceză într-un comunicat. Cei doi lideri au convenit să discute din nou în 48 de ore.

'Președintele Republicii i-a transmis solidaritatea Franței, care se află alături de Spania în această încercare tragică și este gata să-i acorde tot ajutorul de care are nevoie', se precizează în comunicat.

Premierul francez Edouard Philippe a promis de asemenea o 'cooperare maximă și totală'.

Cel puțin 26 de francezi au fost răniți, dintre care circa zece grav, în timpul atacului de joi seara de la Barcelona în care și-au pierdut viața 14 persoane și 130 fost rănite, a anunțat vineri ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian, care se va deplasa în metropola catalană în cursul zilei de vineri pentru a se întâlni cu victimele franceze.

O anchetă antiteroristă a fost deschisă vineri în Franța după atacurile de la Barcelona și Cambrils.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani