Atentate la Paris: Doi suspecți, predați Franței de către Austria

Atentate la Paris: Doi suspecți, predați Franței de către Austria

Austria va preda justiție franceze doi bărbați suspectați că intenționau să participe la atentatele de la Paris din 13 noiembrie și care au fost arestați într-un centru de refugiați, în luna decembrie, au anunțat miercuri surse concordante, relatează AFP.

Cei doi bărbați sunt Adel Haddadi, un algerian, și Mohamad Usman, un pakistanez, cu vârsta de 28 și respectiv 34 de ani la arestarea lor pe 10 decembrie, la Salzburg (vest).

Un tribunal din Linz (nord) a respins miercuri apelul depus de Mohamad Usman împotriva predării sale Franței, a declarat o sursă judiciară.

O sursă apropiată anchetei a confirmat pentru AFP transferul apropiat al celor doi bărbați pe numele cărora a fost emis de către Franța mandat de arestare european.

Suspectul algerian s-ar fi alăturat organizației jihadiste Stat Islamic (SI) în februarie 2015 și pakistanezul este descris ca fiind un pirotehnician pentru două grupări jihadiste pakistaneze apropiate rețelei Al-Qaida. Atacurile comise în noiembrie la Paris s-au soldat cu 130 de morți și 350 de răniți.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov

5 Studiu israelian / Mărimea contează mai mult decât am crede