Atenționare MAE: Condițiile meteo nefavorabile se prelungesc în Bulgaria

Atenționare MAE: Condițiile meteo nefavorabile se prelungesc în Bulgaria

Condițiile meteo nefavorabile se prelungesc în Bulgaria în perioada 8 - 9 ianuarie, informează Ministerul Afacerilor Externe, menționând că se recomandă evitarea călătoriilor în această perioadă, întrucât există pericolul formării de troiene de zăpadă și polei.

"Conform prognozei Institutului Bulgar de Meteorologie și Hidrologie, ninsorile vor cădea pe întreg teritoriul Bulgariei, dar vor avea caracter intensiv în nord și nord-estul Bulgariei, precum și în zonele montane înalte din sudul țării. Se așteaptă ca stratul de zăpadă să depășească 50 cm, cu o viteză a vântului de peste 20 m/sec, fapt ce poate duce la formarea de troiene de zăpadă de peste un metru înălțime. Se recomandă evitarea călătoriilor în această perioadă, întrucât există pericolul formării de troiene de zăpadă și polei. În cazul în care plecarea la drum pe cale rutieră este imperativă, se recomandă cu insistență șoferilor echiparea adecvată pentru iarnă a autovehiculelor", informează MAE.

Șoferii și reprezentanții firmelor de transport pot obține informații actualizate cu privire la starea drumurilor de pe aplicația pentru telefoane mobile LIMA — www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției Executive Infrastructura Rutieră din Bulgaria — www.api.bg și în regim non-stop la telefonul 0700 130 20.

MAE informează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia +359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359 879 440 758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în "App Store" și "Google Play"), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

AGERPRES/ (AS — autor: Irinela Vișan, editor: Cristina Tatu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu