Ați văzut ce se întâmplă în Austria? Și-or fi dat seama că Rusia le conduce țara?

Ați văzut ce se întâmplă în Austria? Și-or fi dat seama că Rusia le conduce țara?

Cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat luni că va convoca Consiliul Național de Securitate pentru a discuta despre securitate și pentru a contracara infiltrarea Rusiei în țară.

Nehammer a declarat că este nevoie de o „evaluare și clarificare” a situației de securitate.

Declarația sa vine după arestarea recentă a unui fost ofițer de informații austriac, acuzat că ar fi spionat pentru Rusia.

Consiliul Național de Securitate – format din miniștri guvernamentali și membri ai tuturor partidelor politice și un grup consultativ cheie pentru probleme de securitate și apărare – este programat să se întrunească pe 9 aprilie.

„Trebuie să împiedicăm rețelele rusești de spionaj să ne amenințe țara prin infiltrarea sau exploatarea partidelor sau rețelelor politice”, a spus Nehammer, referindu-se la mișcarea de extremă dreaptă „FPO”, care are legături anterioare cu Moscova, potrivit Deutsche Welle .

Bărbatul care lucra pentru o agenție de informații din Austria, care acum nu mai există, a fost arestat la sfârșitul lunii martie, fiind suspect de spionaj pentru Rusia. Tribunalul din Viena a aprobat luni o prelungire de 14 zile pentru arestarea cetăţeanului austriac în baza acuzaţiilor.

Procuratura din Viena a refuzat să ofere detalii despre acuzațiile de spionaj, dar a spus că acestea se referă la „abuz în serviciu” și că sunt „în detrimentul Austriei”.

Potrivit unui raport publicat de cotidianul austriac Der Standard, bărbatul este suspectat că a dat date potențial sensibile de pe telefoanele mobile care aparțin a trei foști oficiali de rang înalt ai Ministerului de Interne austriac autorităților ruse, în 2022.

La începutul lunii martie, Austria a ordonat și ca doi diplomați de la Ambasada Rusiei la Viena să părăsească țara. Un oficial austriac a spus că decizia este legată de activități de spionaj.Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Palmă grea primită de Rusia de la Iran, care anunță că avertizase Kremlinul cu câteva zile înainte de masacrul de la Moscova

3 S-a vândut Doraly

4 Cifre NATO care dau de gândit apărute în Corriere dela Serra

5 LIVE Lucrurile scapă de sub control? Doi generali iranieni de rang înalt, uciși într-o lovitură israeliană asupra unei clădiri a ambasadei Iranului di…