Atletism: Andrei Gag s-a calificat în finala probei de aruncarea greutății

Atletism: Andrei Gag s-a calificat în finala probei de aruncarea greutății

Atletul român Andrei Gag s-a calificat în finala probei de aruncarea greutății din cadrul Campionatelor Mondiale de la Londra, reușind să realizeze cel mai bun rezultat al său din acest sezon, 20,61 m, cu care s-a situat pe locul 11 între cei 12 sportivi care vor fi prezenți în concursul pentru medalii programat duminică seara.

Cel mai bun rezultat din calificările acestei probe a fost realizat de neozeelandezul Tomas Walsh, cu 22,14 m, urmat de germanul David Storl — 21,41 m, și de polonezul Michal Haratyk — 21,29 m. Baremul de calificare cerut de organizatori a fost de 20,35 m, performantă realizată de 9 atleți, astfel că se anunță o finală foarte puternică.

În aceeași reuniune, a doua a campionatelor, au mai încercat să obțină dreptul de a evolua în finale și 2 sportive românce, Bianca Ghelber-Perie, la aruncarea ciocanului, și Andreea Elena Panțuroiu, la triplusalt, dar, din păcate, ambele au ratat obiectivul, cu rezultate modeste.

Astfel, Elena Panțuroiu a avut abia al 14-lea rezultat din calificări, 14,02 m, față de un barem de 14,20 m, cea mai bună performanță a preliminariilor fiind reușită de kazaha Olga Ripakova — 14,59 m, în timp ce Bianca Ghelber-Perie a avut doar o aruncare valabilă, prima, de 65,09, următoarele fiind depășite, departe de baremul de 71,50 m.

Bianca Ghelber-Perie a ocupat în calificări doar locul 22, cel mai bun rezultat fiind reușit de poloneza Malwina Kopron — 74,97 m.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Așa o fi?

5 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?