Atletism: Bolt a suferit o ruptură la coapsă și ar putea rata JO de la Rio

Atletism: Bolt a suferit o ruptură la coapsă și ar putea rata JO de la Rio

Vedeta mondială a atletismului, Usain Bolt, a suferit o ruptură la coapsă și a declarat forfait pentru finala probei de 100 m a selecțiilor jamaicane, existând riscul ca el să rateze Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din luna august, scrie AFP.

După semifinala câștigată cu un timp modest (10.04), Bolt a preferat să renunțe la finală.

Într-un comunicat, sextuplul campion olimpic și octuplu campion mondial a explicat că a simțit "o jenă la coapsă după semifinală".

"Medicul șef al Campionatelor mi-a examinat coapsa și a diagnosticat o ruptură de gradul 1 (cea mai puțin gravă — n.r.) la nivelul ischiogambierilor", a explicat Bolt. "Voi începe cât mai curând tratamentul și sper să fiu în formă pentru reuniunea de la Londra de pe 22 iulie, unde sper să obțin calificarea pentru JO de la Rio", a adăugat el.

În lipsa lui Bolt, Yohan Blake, vicecampion olimpic la Londra în probele de 100 și 200 m, a câștigat finala în 9 sec 95/100, în fața lui Nickel Ashmead (9.96) și a lui Jevaughn Minzie (10.02).

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...