Atletism: "Încoronarea lui Gatlin, o catastrofă pentru atletism?" (AFP)

Atletism: "Încoronarea lui Gatlin, o catastrofă pentru atletism?" (AFP)

"Încoronarea lui Gatlin, o catastrofă pentru atletism?", aceasta este întrebarea pe care și-o pune, chiar din titlu, un comentator al Agenției France Presse consacrat victoriei sprinterului american în proba de 100 m a Campionatelor Mondiale de atletism de la Londra, disputată sâmbătă seara pe Stadionul Olimpic.

"Preluând succesiunea superstarului Usain Bolt pe tronul mondial la 100 m, recalificatul Justin Gatlin, suspendat pentru dopaj între 2006 și 2010, a aruncat un val de gheață pe lumea atletismului, care visa la o altă trecere de ștafetă pentru a readuce strălucirea pe imaginea murdărită de atâtea scandaluri. Fluierăturile publicului londonez, care au însoțit sâmbătă victoria americanului de 35 de ani stau mărturie a tulburării și stării de nemulțumire cauzate de această reapariție, cea a unui sprinter prins de patrula antidoping de 2 ori în timpul carierei sale, pentru uz de amfetamină în 2001 și testosteron în 2006", scrie agenția.

AFP notează în continuare: "Retragerea lui Bolt, campion de excepție, cu un CV fără pată, nici bănuială, era așteptată să deschidă o nouă eră și să fie ocazia de a descoperi o generație neprihănită, departe de orice polemică. Și a venit figura unui bărbat asociat celor mai urâte momente ale acestui sport care se află acum în fruntea afișului, într-o vreme în care atletismul nu contenește să gireze consecințele raportului McLaren, care a relevat un vast sistem de dopaj instituționalizat în Rusia și a dus la suspendarea țării de către IAAF în noiembrie 2015. Succesul păcătosului Gatlin în proba-regină nu este defel cea mai bună publicitate pentru sportul olimpic nr. 1".

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?