Atletism: Mihai Donisan, găsit nevinovat de Agenția Mondială Antidoping

Atletul român Mihai Donisan, campion național la săritura în înălțime, care are un record personal de 2,31 m, stabilit în 2013, a fost validat de către Agenția mondială antidoping (AMA), după ce suspendarea pentru dopaj la meldonium îi fusese ridicată de Agenția națională antidoping (ANAD), întrucât îndeplinea toate condițiile pentru aceasta.

Informația a fost confirmată de sportivul român, aflat la Cluj, unde sâmbătă și duminică se desfășoară Campionatele Naționale de atletism, urmând să participe la această competiție.

''Mâine concurez, sunt validat de federație. Știam că sunt nevinovat. Sunt foarte fericit. Aștept acum confirmarea pentru Rio'', a declarat, pentru AGERPRES, Mihai Donisan, care este antrenat de Sorin Matei.

Donisan a avut de la prima analiză o concentrație mică de meldonium, descoperită la un control antidoping, însă Agenția Mondială Antidoping a cerut un test suplimentar. ''Au fost trei teste separate, în România, în Austria și ultimul în Germania, inclusiv probe (urină și sânge) luate acum o săptămână. La toate am ieșit bine. Astăzi am primit răspunsul'', a adăugat atletul român.

Mihai Donisan este al treilea atlet român declarat nevinovat după un prim control pozitiv la meldonium, după mărșăluitoarea Claudia Ștef și maratonistul Nicolae Soare.

Sâmbătă și duminică are loc etapa finală a Campionatelor Naționale de atletism, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca. Sâmbătă sunt două reuniuni, de la 08,30 și 17,30, iar duminică una singură, de la ora 18,00.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

3 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

4 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

5 Dezvălurile uluitoare ale polițistului care a salvat dosarul Caracal. Secretele „casei groazei” și ale cercetă…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video