Atletism: Un chinez de 55 ani a alergat 100 de maratoane în 100 de zile consecutive

Atletism: Un chinez de 55 ani a alergat 100 de maratoane în 100 de zile consecutive

Atletul chinez Jin Feibao, în vârstă de 55 ani, a reuşit să alerge 100 de curse de maraton în 100 de zile consecutive, perioadă în care a pierdut 13 kg şi a fost pe punctul de abandona în ultimele zile, informează EFE.

Jin, un faimos aventurier în ţara sa, care a escaladat principalele vârfuri montane ale lumii, a încheiat duminică cea de-a 100-a cursă consecutivă de maraton, primind un trofeu care i-a confirmat incredibila performanţă, conform presei din ţara sa.

Sportivul a început această provocare pe 19 mai, iar de atunci a alergat zilnic 42,195 km, trecând de la 76 kg la 63 kg, deşi a urmat o dietă bogată în calorii pentru a nu slăbi prea mult.

Toate maratoanele le-a disputat în zone rurale ale provinciei Yunnan din sud-vestul Chinei, de unde este originar, iar până în ultima săptămână nu a avut mari probleme, însă în cea de-a 94-a zi a fost pe punctul de a abandona. El alergase în ziua anterioară la peste 4.000 m altitudine şi a acuzat dureri de genunchi care i-au încetinit apoi ritmul, având nevoie de 6 ore pentru a încheia cursa.

Jin Feibao este un personaj foarte cunoscut în ţara sa, după ce a devenit printre primii oameni din lume care a completat Grand Slam-ul montan, constând în escaladarea celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent. De asemenea, el a ajuns pe jos la Polul Nord şi Polul Sud şi a traversat deşertul Sahara de la vest la est.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

5 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...