„Au fost arşi cu pistolul termic, spânzuraţi şi băgaţi cu capul în apă, apoi forţaţi să intre în frigider”

„Au fost arşi cu pistolul termic, spânzuraţi şi băgaţi cu capul în apă, apoi forţaţi să intre în frigider”

Un nou scandal ia amploare în Franţa, după ce un prosper om de afaceri din Wimereux a fost acuzat că ar fi răpit şi torturat mai mulţi români. Procesul se află în derulare.

Amănunte înfiorătoarea au apărut în presa franceză despre barbariile lui Thierry Behra, un afacerist din Wimereux. El este acuzat că ar fi răpit, sechestrat şi torturat o familie de români, după ce unul dintre ei l-ar fi furat. Alături de omul de afaceri sunt acuzaţi şi alţi membri ai familiei sale, dar şi colaboratori apropiaţi care se pare că ar fi luat parte la acţiunea de pedepsire a românilor.

Ce s-a întâmplat

În vara anului 2017, una dintre proprietăţile familiei Behra a fost călcată de hoţi, care au sustras mai multe obiecte de mare valoare. Infractorii au fost surprinşi de camerele de supraveghere, iar Thierry Behra şi apropiaţii săi au recunoscut printre aceştia şi pe unul dintre angajaţii săi, un român. Fără să mai aştepte rezolvarea cazului, omul de afaceri a decis să-şi facă singur dreptate. Astfel, în noaptea de 23 spre 24 iulie 2017 a pătruns în casa românului pe care l-a răpit şi l-a sechestrat. Românul şi familia sa au fost răpiţi de mai multe persoane înarmate, printre care se număra şi Thierry Behra.
De aici încep şi grozăviile. La Voix du Nord scrie că românii ar fi fost arşi cu un pistol termic ca să recunoască furturile. Apoi, s-ar fi trecut la spânzurări simulate şi tentative de înec, torturi la care au fost supuşi românii. La final, ei au fost forţaţi să intre şi îngheuiţi în frigidere, după care au fost abandonaţi pe 25 iulie la Chapelle-d'Armentières, localitate aflată în nordul Franţei. Aici, românii s-au dus la cel mai apropiat sediu al Jandarmeriei Naţionale, unde au depus plângere.
Proces „pe repede înainte”
Thierry Behra alături de alte două persoane, a căror identitate nu a fost dezvăluită de presa franceza, au ajuns în arest preventiv. În 2019, el a fost eliberat în urma unui viciu de procedură, dar ceilalţi doi au rămas închişi. Alte şapte persoane se află sub control judiciar, informează L'Echo de la Lys.
Procesul a început la Tribunalul Sain-Omer abia luni, 6 septembrie, iar presa franceză estimează că ar urma să fie finalizat până pe 21 septembrie. Avocaţii familiei Behra spun că faptele de care sunt acuzaţi clienţii lor nu au avut loc în realitate şi că ar fi vorba de o înscenare.
-----
Nouă persoane vor fi aduse în fața Curții de Asasinate din Saint-Omer începând din 6 septembrie, pentru acte de răpire și violență comise la Wimereux în iulie 2017 împotriva a trei cetățeni români. Printre acuzați se numără membri ai familiei Behra, proprietarii de la A La Charlotte, un cunoscut chioșc de înghețată din Wimereux.

A fost un caz care a zguduit stațiunea balneară Wimereux atunci când a fost dezvăluit în iulie 2017. Membrii familiei Behra li alte persoane sunt acuzate de răpire și sechestrare în cadrul unei reuniuni. Alte șase persoane, care gravitează în jurul familiei, sunt, de asemenea, urmărite penal pentru reținere, răpire, sechestrare sau detenție arbitrară cu tortură și acte de barbarie în noaptea de 24 iulie 2017. O femeie este urmărită penal pentru abținere voluntară de la prevenirea unei infracțiuni sau a unei infracțiuni contra integrității persoanei. Dintre cei nouă inculpați, cinci sunt urmăriți penal și pentru jaf armat.

Marți, 25 iulie 2017, patru membri ai familiei Behra au fost acuzați de răpire, tortură și barbarie. Aceștia sunt acuzați că au răpit, sechestrat și torturat doi cetățeni români. Disputa datează de mai multe săptămâni: familia, victimă a unui jaf, îl suspectează pe unul dintre angajații săi, de naționalitate română, de furt. O expediție punitivă este apoi lansată de familie, care decide să își facă singură dreptate. Camerele de supraveghere video din casa lor le-ar fi permis să-l recunoască pe unul dintre angajații lor români, care nu a fost declarat, ca fiind autorul spargerii. Ancheta privind furtul nu a fost încă finalizată, iar autorii nu au fost încă găsiți.

Angajatul român și familia sa au fost răpiți în timpul nopții. Românii acuză nouă persoane că i-au torturat în noaptea de 23 spre 24 iulie 2017. Sunt menționate fapte precum arsuri cu un pistol termic, spânzurări simulate sau tentative de înec, fiind apoi închiși într-un frigider. Cele trei victime au fost apoi abandonate în La Chapelle-d'Armentières, în nordul Franței, unde au depus plângere la jandarmerie. Cu toate acestea, doar două victime au fost identificate în timpul anchetei, dar în acest proces nu este menționată nicio parte civilă, potrivit La Semaine

În urma reținerii de către poliție și a punerii sub acuzare a patru membri ai familiei Behra, tatăl, fiul și fiica, precum și a partenerei tatălui, urmăriți penal pentru omisiunea de a ajuta o persoană în pericol, cinci persoane, membri apropiați ai familiei, au fost arestate sub suspiciunea că au participat la expediția punitivă.

Români arși cu un pistol termic, băgați cu capul în apă și închiși într-un frigider

Aflat în arest preventiv, Thierry Behra a reușit să obțină eliberarea sa condiționată în 2019, în urma unui viciu de procedură, întrucât unul dintre interogatoriile sale nu fusese audiat. Până în prezent, doi inculpați rămân în arest preventiv. Celelalte șapte se află sub control judiciar strict.

Raphaël Tachon, avocatul familiei Behra afirmă că acesta „este un caz în care lucrurile au scăpat de sub control foarte repede", avertizează el. "Sunt lucruri care au fost făcute care sunt grave, dar care nu au avut consecințe dramatice. În ceea ce privește infracțiunea de care este acuzat clientul meu, nu ține: pentru a preveni o infracțiune, ea trebuie mai întâi să fie comisă!“ susține el, deși victimele au suferit răni ce au necesitat 10 zile de întrerupere temporară a activității.

Programat de luni, 6, până vineri, 21 septembrie, procesul ar putea fi scurtat. "Totul depinde dacă victimele sunt acolo", a conchis Maître Tachon.

Thierry Behra, capul familiei a petrecut doi ani în arest preventiv înainte de a fi eliberat în februarie 2019 din cauza unei erori de procedură. Expertul care a fost chemat la fața locului descrie un om simplu, al cărui unic motiv de viață era munca și familia. "Muncea mult și dormea puțin", a rezumat avocatul lui, bazându-se pe mărturiile apropiaților săi.

Principalul autor, elogiat: „Această listă de calități descrise se aude de obicei la înmormântări“

Emmanuel Riglaire, avocatul fiicei lui Thierry Behra, a fost chiar mai elogios: "Ceea ce am auzit, această listă de calități descrise în portretul dumneavoastră, se aude de obicei la înmormântări", a spus avocatul. Avocatul a subliniat, de asemenea, comportamentul exemplar al capului familiei, al cărui cazier judiciar a fost până acum curat.

După capul familiei, a venit rândul partenerei sale să fie urmărită penal pentru omisiunea intenționată de a preveni o crimă sau o infracțiune. Expertul o descrie pe Sibille ca fiind o femeie slăbită psihologic, care a suferit după ce și-a văzut aproape întreaga familie în spatele gratiilor după noaptea teribilă din 24 iulie 2017. Cu fiica și ginerele în închisoare, inculpata a trebuit să aibă grijă de cei doi copii ai lor, în vârstă de 6 și, respectiv, 12 ani. "Fără nepoții și copiii mei, n-aș fi rezistat, aș fi murit astăzi", spune ea, cu vocea frântă.

Este rândul fiicei sale, Anne-Charlotte Behra, care a fost eliberată din arest preventiv în 2019, după ce a petrecut aproape doi ani acolo și ar fi avut mai multe tentative de sinucidere. "Am suferit foarte mult din cauza lipsei copiilor mei. E greu pentru ei, când au venit să mă vadă în închisoare, cel mai mic nici nu știa că sunt mama lui, s-a ascuns după un scaun". Mai mut, aceasta s-a despărțit de partenerul ei, co-inculpat în acest dosar.

Procesul continuă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…