Au fost descoperite dovezi că fotoreporterul ucrainean Maks Levin a fost executat  de soldaţii ruşi

Au fost descoperite dovezi că fotoreporterul ucrainean Maks Levin a fost executat  de soldaţii ruşi

Fotoreporterul a lucrat pentru mai multe instituţii media importante, precum Reuters şi BBC, şi a fost dat dispărut pe 13 martie, când documenta atacul ruşilor asupra Kievului. Trupul său a fost găsit pe 1 aprilie.

RSF a transmis că au fost trimişi doi anchetatori în Kiev, în perioada 24 mai - 3 iunie şi s-a concluzionat că jurnalistul a fost ucis cu sânge rece de ruşi, potrivit CNN.

Organizaţia a spus că a găsit mai multe gloanţe şi încărcătoare la faţa locului, actele de identitate ale prietenului jurnalistului şi ale soldatului care îl însoţea pe Levin şi a identificat 14 găuri de gloanţe în maşina cu care se deplasau. RSF a spus că a găsit şi mai multe articole cu posibile urme de ADN, care atestă prezenţa soldaţilor ruşi în apropierea locului crimei şi - esenţial - a găsit un glonţ chiar lângă locul unde a fost găsit cadavrul lui Levin.

„Analiza fotografiilor de la locul crimei, observaţiile făcute la faţa locului şi probele materiale recuperate indică în mod clar o execuţie care ar fi putut fi precedată de interogatoriu sau chiar acte de tortură”, a spus secretarul general al RSF, Christophe Delore. „În contextul unui război puternic marcat de propagandă şi cenzură de la Kremlin, Maks Levin şi prietenul său au plătit cu viaţa pentru ofortul lor de a obţine informaţii de încredere”.

RSF a precizat că dovezile şi constatările au fost prezentate la biroul Procurorului General al Ucrainei.Pe 2 aprilie, Procuratura Generală a Ucrainei a declarat că trupul jurnalistului a fost găsit în districtul Vişgorod, chiar la nord de Kiev, adăugând că „soldaţii ruşi l-au ucis pe jurnalistul neînarmat cu două focuri de armă”.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

2 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

3 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

4 ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!