Au fost stabiliți participanții la playoff-ul de selecție pentru Campionatului European de Fotbal din 2024

Au fost stabiliți participanții la playoff-ul de selecție pentru Campionatului European de Fotbal din 2024

Tragerea la sorți pentru perechile din playoff va avea loc pe 23 noiembrie

Jucătorii echipei naționale a Țării Galilor. Foto: EPA-EFE

Au devenit cunoscute toate echipele care vor lua parte la playoff-urile turneului de calificare la Campionatul European de Fotbal din 2024.

Faza grupelor s-a încheiat în noaptea de 22 noiembrie. Ca urmare, se cunosc toate echipele care s-au calificat direct la Campionatul European; naționala Germaniei, în calitate de gazdă a turneului, s-a calificat automat în faza finală a competiției.

La nivelul A, în play-off, vor evolua naționalele Poloniei, Țării Galilor, Estoniei, precum și echipa care va fi determinată de rezultatele tragerii la sorți, care va avea loc pe 23 noiembrie. Această echipă va fi aleasă dintre echipele naționale ale Finlandei, Islandei sau Ucrainei. Una dintre aceste echipe va merge la nivelul A, celelalte două vor juca la nivelul B cu echipe din Israel și Bosnia și Herțegovina. Perechile din playoff se vor baza pe clasamentul echipelor din Liga Națiunilor.

Naționala Poloniei va juca împotriva estonilor în playoff, iar adversara galezilor va fi stabilită prin tragere la sorți.

Dacă echipa islandeză va ajunge la nivelul A, atunci echipa israeliană va juca împotriva Ucrainei, iar echipa Bosniei și Herțegovina îi va întâlni pe finlandezii. Dacă echipa finlandeză ajunge în playoff-ul de nivel A, ucrainenii vor juca împotriva bosniacilor, iar israelienii vor juca împotriva islandezilor. Dacă echipa ucraineană este aleasă în playoff să participe la nivelul A, israelienii vor juca împotriva echipei islandeze, iar bosniacii vor juca în compania echipei finlandeze.

La nivelul C, echipa Georgiei va juca cu echipa Luxemburgului, iar echipa Greciei va juca cu echipa Kazahstanului.

Meciurile din semifinale vor avea loc pe 21 martie 2024, finalele pe 26 martie. Gazdele jocurilor finale vor fi, de asemenea, stabilite pe baza rezultatelor tragerii la sorți.

Campionatul European va avea loc în Germania în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”