Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice!/Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice!/Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

Rusia folosește rachete cu precizie scăzută din vechile stocuri sovietice pentru mai mult de 50% din loviturile sale în Ucraina, iar rata loviturilor s-a dublat în ultimele două săptămâni, a declarat joi un general de brigadă din forțele armate ale Ucrainei, relatează Reuters.

Soldați rușiFoto: Dreamstime.com

Rachetele rusești au lovit o serie de ținte în Ucraina în ultimele zile, ucigând sâmbătă un civil dintr-un bloc de apartamente din Kiev și cel puțin alți 18 într-un centru comercial din centrul orașului Kremenciuk, luni.

Rusia, care a invadat Ucraina pe 24 februarie, neagă că a vizat civili și spune că lovește doar infrastructura militară.

Generalul de brigadă Oleksii Hromov a declarat într-o conferință de presă joi că Rusia încearcă să lovească infrastructura militară, dar că folosirea vechilor rachete sovietice, care sunt mai puțin precise, duce la pierderi semnificative de vieți civili.

Analiza sa s-a îndepărtat de cea a unor politicieni ucraineni care acuză Rusia că a lovit în mod deliberat civili pentru a semăna panică.

"Țintele inamicului rămân facilități militare, infrastructură și industrie critice, rețele de transport. În același timp, populația civilă suferă pierderi semnificative din cauza loviturilor (prea puțin precise)", a spus Hromov.

„Pentru a efectua lovituri cu rachete, inamicul în mai mult de 50% (din cazuri) folosește rachete din rezerva sovietică, care nu sunt suficient de precise. Drept urmare, clădirile civile sunt lovite”.

El a spus că 202 de rachete au fost lansate asupra Ucrainei în a doua jumătate a lunii iunie, o creștere cu 120 față de prima jumătate a lunii. El a estimat că 68 de locuri civile au fost lovite în a doua jumătate a acestei luni.

Ministerul britanic al Apărării a spus în evaluarea de miercuri că există o posibilitate reală ca racheta care a lovit mall-ul din Kremenciuk să fi fost destinată unei ținte din apropiere.

„Inexactitatea Rusiei în desfășurarea loviturilor cu rază lungă de acțiune a dus anterior la incidente cu victime civile în masă, inclusiv în gara Kramatorsk la 9 aprilie 2022", a precizat ministerul apărării din Marea Britanie în informare recentă a serviciilor de informații.

De unde scot rușii tancuri pentru războiul din Ucraina

Rusia a scos tancuri vechi din depozite și departe de bazele din întreaga țară pentru a le arunca pe linia frontului în Ucraina.

Potrivit Ukrainska Pravda , rușii scot armele și echipamentele militare din depozitele din cele mai îndepărtate regiuni ale Rusiei, cum ar fi regiunea Kaliningrad și insula Sahalin.

Experiții militari occidentali spun că consumul unor cantități mari de muniție, în special de obuze, care sunt trase într-un ritm pe care aproape nicio armata din lume nu l-ar putea susțină mult timp.

Premierul britanic Boris Johnson, invocând evaluări ale serviciilor de informații, a indicat săptămâna trecută că Rusia va putea continua să lupte doar pentru „următoarele luni”. După aceea, „Rusia ar putea ajunge într-un punct în care nu mai există un progres notabil, deoarece și-a epuizat resursele”, a declarat el pentru ziarul german Süddeutsche Zeitung într-un interviu.

Rușii au transferat în regiunea Herson un grup de aproximativ 30 de tancuri T-62 vechi de cincizeci de ani.

La 26 mai, au existat rapoarte că în regiunea Zaporojie ocupanții au staționat grupul de tancuri T-62 învechite în Melitopol.

Potrivit informațiilor britanice, faptul că Rusia transferă astfel de tancuri vechi pe fronturi poate fi un semn al penuriei de echipamente moderne, deoarece tancurile T-62 vor fi probabil deosebit de vulnerabile împotriva armelor antitanc.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa