Auchan, acuzat că vindea în China produse cu reziduuri de aluminiu, cadmiu, şi pesticide

Auchan, acuzat că vindea în China produse cu reziduuri de aluminiu, cadmiu, şi pesticide

Auchan vindea în China alimente neconforme. Autorităţile din Jiangsu au retras 16 loturi de alimente necalificate la exigenţele sanitar-veterinare locale, precum cowpea, de la Yonghui, și crabul înotător, din Auchan, la care s-au depășit standardele.

Biroul de Supraveghere și Administrare a Pieței din provincia Jiangsu a anunțat recent că 16 loturi de alimente au eșuat la inspecțiile aleatorii, în reţelele de supermarketuri precum Yonghui și Auchan.

Auchan vindea în China alimente contaminate

Cowpea (Vigna unguiculata) este o leguminoasă erbacee anuală, înrudită cu fasolea. Toleranța sa la solul nisipos și precipitațiile scăzute au făcut din aceasta o cultură importantă, în regiunile semiaride din Africa și Asia.

Potrivit raportului, un total de 695 de loturi de mostre, din 12 categorii de alimente, inclusiv cereale procesate, alimente congelate rapid, produse lactate și produse de patiserie, au fost colectate în timpul inspecției de prelevare a probelor pentru siguranța alimentelor, conform The Paper .

Probele necalificate au implicat 16 loturi. În articolele delistate au fost găsite reziduuri de aluminiu, cadmiu şi bacterii coliforme etc.

În "articolele necalificate”, cum se exprimă autorităţile chineze, din anexa la notificare, s-a descoperit izofenfos-metil, un pesticid organofosforic foarte toxic.

O cantitate mică de reziduu nu va provoca o otrăvire acută, dar consumul pe termen lung de alimente care depășesc standardul de izofenfos-metil poate avea un anumit impact asupra sănătății umane.

Motivul pentru reziduurile excesive de izofenfos-metil în legume poate fi utilizarea ilegală a pesticidellor pentru controlul rapid al dăunătorilor.

Cu toate acestea, crabul înotător portunus, vândut de Zhenjiang Auchan Supermarket Co,, și crinii de la taraba de legume Chengyou, din Weitang, districtul Xiangcheng, orașul Suzhou, aveau un conținut excesiv de cadmiu.

Provoacă leziuni la rinichi

Cadmiul este un element de metal greu, care poate pătrunde în corpul uman, prin lanțul trofic.

Consumul pe termen lung de alimente cu cadmiu în exces poate provoca leziuni ale rinichilor și ficatului uman și de asemenea poate afecta sistemul imunitar, chiar afecta activitatea nervoasă a copiilor.

Motivul pentru existenţa cadmiului în exces poate fi acumularea în mediu, în timpul procesului de creștere.

Rămăşiţe de aluminiu

În plus, s-a descoperit că alt produs, numit "vermicelli", de la restaurantul cu supă de carne de vită Zhu Xiaofeng, din orașul Xinghua, și magazinul de cereale, ulei și alimente Hu Aiyan, din districtul Hanjiang, dar și bețișoarele de aluat prăjit de la Junwang Snack Shop, din orașul Jingjiang, ar avea reziduuri excesive de aluminiu.

Aluminiul este folosit ca agent de dospire și stabilizator în alimente, iar reziduurile de aluminiu. Utilizarea standard nu va provoca pericole pentru sănătate, dar consumul pe termen lung de alimente cu aluminiu excesiv va duce la o scădere a capacităţii de mișcare, învățare și memoriei și va afecta dezvoltarea intelectuală a copiilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă