Auchan retrage de la vânzare produsul file de somon afumat, marcă proprie, după ce s-a depistat Listeria

Auchan retrage de la vânzare produsul file de somon afumat, marcă proprie, după ce s-a depistat Listeria

Persoanele care au achiziţionat file de somon afumat marca Auchan sunt anunţate să nu îl consume şi să aducă produsul la magazin, întrucât ar putea fi contaminat cu Listeria monocitogenes, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Bacteria a fost depistată în urma unui control intern.

''În urma unui control intern, compania Auchan recheamă articolul următor: Pouce File de somon afumat 100 g, cod EAN: 5949084000153, produs în 16.01.2019, expiră pe 01.03.2019. În urma analizelor efectuate la două eşantioane din cele cinci analizate s-a detectat Listeria monocitogenes. Persoanele care au achiziţionat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume şi să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma", se arată în anunţul Auchan.

La începutul lunii decembrie, retailerul retrăgea din acelaşi motiv produsul "Auchan File de Somon de Alaska afumat 60 g".

Un anunţ asemănător a fost făcut pe 23 ianuarie şi a aparţinut retailerului Carrefour, care semnala retragerea de la comercializare de către societatea NEGRO 2000 SRL a produsului "File de somon afumat 140 g", ca urmare a evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes.

Listerioza se poate manifesta cu simptome asemănătoare gripei, precum febră, dureri musculare, greaţă, vomă şi dureri gastrice. D asemenea, poate cauza probleme de sănătate dacă persoana este însărcinată sau dacă are un sistem imunitar slăbit. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori