AUDIO Dragnea la un post de radio elvețian: Nu vreau să vorbesc despre acest RAHAT(bullshit)! Fusese întrebat despre lupta anticorupție!

AUDIO Dragnea la un post de radio elvețian: Nu vreau să vorbesc despre acest RAHAT(bullshit)! Fusese întrebat despre lupta anticorupție!

Ce a raspuns Liviu Dragnea unei publicatii elvetiene cand a fost intrebat despre lupta anticoruptie: Vreau sa vorbesc despre viitorul Romaniei, nu despre acest "bullshit"! Postul elvetian SRF(Televiziunea si Radioul Elvetian) a publicat, joi, un articol intitulat "Devine Romania o republica bananiera in Europa?", in care este citata si o declaratie oferita de Liviu Dragnea jurnalistilor elvetieni inainte de alegeri, potrivit News.ro. Intrebat despre lupta anticoruptie, Liviu Dragnea spus ca vrea sa vorbeasca despre viitorul Romaniei, nu despre "acest bullshit". Articolul publicat de presa elvetiana se refera la protestele din Romania din cauza OUG privind modificarea legilor penale.

Jurnalistul elvetian Urs Bruderer, cel care semneaza articolul, comenteaza faptul ca o decizie a Guvernului risca "sa lase in aer" 2.000 de dosare de coruptie, masura care nu este sustinuta in totalitate nici macar in partidul de guvernamant. Liderul social-democratilor, si "omul puternic" din spatele Guvernului, "nu a fost interesat de coruptie inainte de alegeri", ci dorea sa vorbeasca despre viitorul Romaniei, "nu despre prostii precum coruptia", se mai precizeaza in articol. Ei citeaza o conversatie avuta cu Liviu Dragnea inainte de alegeri la Radio SRF.

"Vreau sa vorbesc despre viitorul Romaniei, nu despre astfel de bullshit", ar fi spus Dragnea, pentru SRF.

* Faza cu rahatul începe după secunda 45

Potrivit articolului, "Guvernul sau lucreaza acum activ pentru a se asigura ca in Romania coruptia va avea un viitor maret" prin ridicarea pragului pentru abuz in serviciu la 200.000 de lei.

Jurnalistii elvetieni mentioneaza si al doilea dosar al lui Liviu Dragnea, spunand ca OUG privind modificarea codurilor penale este "retroactiva". "Liderul de partid Dragnea poate sta relaxat. Procesul care a inceput acum doua zile pentru abuz in serviciu ramane fara efect. (...) Nici sustinatorul sau si fost premier Victor Ponta nu trebuie sa mai apara in fata instantei", noteaza jurnalistii.

Publicatia arata ca nu doar social-democratii beneficiaza de masura, fiind vorba de peste 2.000 de procese pentru abuz in serviciu, care acum vor ramane fara obiect. Este citata si Laura Codruta Kovesi, care acuza ca "lupta anticoruptie devine acum irelevanta".

Articolul incheie afirmand ca exista inca institutii care functioneaza, precum ICCJ si CCR. Jurnalistii se refera si la protestele "neobisnuit" de ample din Romania, care ar putea continua, dar si la presedintele Klaus Iohannis, ales popular, care a promis sa "apere statul constitutional".

"Guvernul poate fi astfel facut sa dea inapoi. Dar nu va renunta. Scopurile lor sunt acum evidente, precum si lipsa de scrupule in metodele folosite. In Romania, nu doar lupta anticoruptie este amenintata, dar si statul de drept", se mai precizeaza in articol.

* Faza cu rahatul începe după secunda 45Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …