AUDIO Interceptări despre tancurile rusești/„Numai rebuturi! Fie trag, dar nu se mișcă, fie se mișcă, dar nu trag”

AUDIO Interceptări despre tancurile rusești/„Numai rebuturi! Fie trag, dar nu se mișcă, fie se mișcă, dar nu trag”

Serviciile de informații ale Ucrainei au surprins conversația a doi soldați separatiști proruși care se plâng de condițiile în care luptă: nu sunt suficienți oameni, cei care sunt în tranșee sunt obosiți, ucrainenii îi atacă mereu, iar armata rusă este dotată doar cu vechituri. Ei confirmă astfel cea mai recentă evaluare a ministerului britanic al Apărării, care vorbește despre probleme serioase de moral printre invadatori.

-Împreună cu Dimon am intrat într-o mică încăierare.

-Unde?

-Acolo, la marginea frontului. Ne-au atacat cu un lansator automat de grenade.

-Cum ai ajuns acolo? I-ați lovit și voi?

-La naiba, ce ripostă... Vedem ce porcărie este toată situația. Sunt trei oameni de pază toată ziua. Nimeni nu poate să doarmă. Dacă unii erau aici, alții acolo... Dar sunt trei tipi care stau de gardă toată noaptea și noi patru care suntem aici.

-Bun. Pe scurt - nu sunt oameni?

-Nu sunt oameni. Și nici nu putem să dormim, deloc. De dimineață am plecat cu Dimon și au început să tragă în noi cu grenade. Primele au căzut pe câmp, apoi din ce în ce mai aproape, apoi direct peste noi. Când eram în curte, niște vehicule (n.red. ucrainene) mergeau prin jur. Nu ne-au atacat pe noi, i-au atacat pe alții.

-Se spune că ieri a venit un „vultur” aici. În fața noastră erau niște tanchiști ruși. Unul este 200 (n.red. mort), altul este 300 (n.red. rănit), au fost loviți noaptea de un grup de sabotori. Ne-au arătat totul, chiar și vehiculele. Ne-au spus totul. Nimic nu este folositor. Sunt numai rebuturi! Fie trag, dar nu se mișcă, fie se mișcă, dar nu trag!


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...