AUDIO Kovesi, prima declarație după votarea sa ca procuror-șef al Parchetului European

AUDIO Kovesi, prima declarație după votarea sa ca procuror-șef al Parchetului European

Laura Codruța Kovesi a declarat joi la emisiunea lui Moise Guran de la Europa FM că este fericită pentru vestea pe care a primit-o și așteaptă să fie informată și oficial. Fosta șefă a DNA a mai spus că votul de azi este o recunoaștere a activității întregului sistem de justiție din România și că speră ca procurorii să fie curajoși în continuare și să își facă treaba cu profesionalism.

 
”O astfel de reușită, dacă se va finaliza, va fi un semnal că în ciuda tuturor obstacolelor profesionalismul și consecvența sunt cele mai importante pentru a reuși. Sunt optimistă că lucrurile vor merge într-o direcție bună. Dacă vorbim de suținerea României, pentru mine a fost foarte important că foarte mulți români m-au susținut și m-au încurajat”, a mai spus Kovesi.

Kovesi a mai spus, într-o intervenție la Digi 24, că procedura nu a fost finalizată și că nu a fost astăzi la Bruxelles, astfel încât nu știe cum s-a votat și nu poate confirma dacă ambasadorul României la UE s-a pronunțat în favoarea ei, la solicitarea președintelui Iohannis.

”Această procedură nu este finală, va trebui să fie oficializată. Cred că este o recunoaștere a activității întregului sistem de justiție, o recunoaștere a luptei românilor care au apărat statul de drept. Cred că acest vot, la fel ca cel din Parlamentul European, este un vot de încredere, de susținere a unei societăți care a apărat statul de drept și fără ajutorul căreia nici eu nu aș fi reușit. Dacă se va finaliza, sper să reprezinte pentru toți procurorii un îndemn să continue lupa anticorupție”.

De asemenea, întrebată cum comentează acuzațiile aduse de premier și PSD, Kovesi a spus că ”este o zi prea frumoasă pentru justiția din România ca să intru în dezbateri cu politicieni care ne atacă”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...