AUDIO Şeful DNA dă fiori „Camarilei lui Orban”: Persoane cu funcţii de conducere în statul român, vizate în dosare de corupţie legate de achiziţii pentru combaterea pandemiei

AUDIO Şeful DNA dă fiori „Camarilei lui Orban”: Persoane cu funcţii de conducere în statul român, vizate în dosare de corupţie legate de achiziţii pentru combaterea pandemiei

DNA anchetează zeci de dosare în care persoane cu funcţii de conducere în statul român au profitat de pandemie să se îmbogăţească pe seama bolii, spune şeful DNA, Crin Bologa.

”În pandemie am avut două tipuri de dosare: unele au ca obiect corupţia în legătură cu achiziţiile pentru combaterea pandemiei, alte dosare au ca obiect infracţiuni de corupţie profitând de starea de pandemie”. 133 de dosare s-au înregistrat în anul pandemiei, relatează Europa FM .
Potrivit şefului DNA, urmărirea penală în dosarele de corupţie în pandemie este greoaie, deoarece multe achiziţii de materiale sanitare s-au făcut din China şi Turcia şi este nevoie de comisii rogatorii.
”Au rămas în anchetă în prezent un număr de 94 de dosare iar 8 dosare au fost trimise în judecată, atât cele cu Unifarm-ul, dar am mai avut şi la Braşov de boli infecţioase din Braşov, dar şi de la Sfântu Gheorghe. În celelalte 94 de cauze, unele dintre dosarele noastre vor fi finalizate în perioada următoare, am încercat să indisponibilizăm bunuri în vederea recuperării prejudiciului, prejudiciul se ridică la nivelul zecilor de milioane, cel puţin, de euro”, a declarat Crin Bologa la Europa FM, adăugând că prejudiciile au fost făcute ”prin infracţiuni de corupţie în timpul pandemiei.”
Şeful DNA spune că în unele dosare sunt implicate persoane cu funcţii de conducere în statul român, la nivel local dar şi la nivel central.
”Ne interesează corupţia legată de pandemie pentru că este foarte grav ca unii de cetăţeni cu funcţii de conducere în statul român profită de această situaţie gravă şi să se îmbogăţească pe seama bolii, a suferinţei oamenilor şi chiar a morţii acestora”, a subliniat şeful DNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”