AUDIO Soldat rus îngrozit: „Izium este în flăcări, totul în jurul meu este în flăcări. Habar n-am unde mergem în acest moment..."

AUDIO Soldat rus îngrozit: „Izium este în flăcări, totul în jurul meu este în flăcări. Habar n-am unde mergem în acest moment..."

Serviciul de Securitate al Ucrainei a postat o nouă conversație între un ocupant rus și soția sa, căreia i se plânge că ucrainenii sunt „nebuni”, „găsesc toate locațiile și le lovesc naibii”. „Suntem f...ți”, ar mai fi zis el, relatează Ukrainska Pravda .

Sisteme HIMARSFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Potrivit transcriptului, un rus îi spune soției sale despre atacurile pe care Forțele Armate ale Ucrainei le lansează asupra pozițiilor rușilor din regiunea Harkov.

  • „Ucrainenii sunt nebuni. Ei doar... lansează atacuri peste tot... Găsesc locații și le lovesc naibii”
  • „Aseară au distrus o bază... cea în care depozitam benzină... era atât de mult echipament acolo! Nu sunt sigur câți oameni, ei nu ne spun nimic ca de obicei, dar probabil căcălău. O mulțime de oameni locuiau acolo - erau diferite unități... suntem f...ți... au distrus totul...”, a spus el.
  • „Izium este în flăcări, totul în jurul meu este în flăcări. Habar n-am unde mergem în acest moment...", a adăugat soldatul rus.

Ucraina a spus joi că a recucerit peste 700 km pătrați din teritoriul său în est și sud în timpul unei contraofensive fulgerătoare.

Generalul de brigadă Oleksi Gromov a declarat într-un briefing de presă că forțele ucrainene i-au împins pe invadatori înapoi cu 50 km și au recucerit peste 20 de sate din regiunea Harkov în timpul operațiunii care este în plină desfășurare.

Victoriile, dacă sunt confirmate și păstrate, reprezintă o lovitură gravă pentru Rusia despre care serviciile de informații occidentale spun că a suferit victime uriașe. De asemenea, ar reprezenta un impuls semnificativ pentru Kiev, care este dornic să arate partenerilor săi occidentali că poate schimba situația de pe teren prin forță și că merită sprijin continuu.

Potrivit generalului american Mark Milley, şeful Statului Major american, Ucraina a lovit peste 400 de ținte rusești cu sistemele de rachete HIMARS furnizate de SUA.

„Observăm câștiguri reale și măsurabile a Ucrainei în utilizarea acestor sisteme. De exemplu, ucrainenii au lovit peste 400 de ținte cu HIMARS și au avut un efect devastator”, a spus el reporterilor la baza aeriană Ramstein din sudul Germaniei, după o întâlnire a miniștrilor aliați ai SUA pentru a discuta despre cum să ofere Kievului sprijin pe termen lung în contracararea invaziei rusești.

Mark Milley a mai declarat că „până acum, obiectivele strategice ale Rusiei au fost învinse” în Ucraina.

„În ciuda faptului că au fost depășiți din punct de vedere al armelor și numărul oamenilor, ucrainenii au demonstrat o competență tactică superioară și au demonstrat o voință superioară de a lupta, de a lupta pentru propria lor țară, de a lupta pentru libertatea lor”, a declarat Milley la o conferință de presă cu secretarul american al Apărării Lloyd Austin.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia