Augustin Lazăr - dosarul privind protestul din 10 august: Avem încă documente ce trebuie declasificate

Augustin Lazăr - dosarul privind protestul din 10 august: Avem încă documente ce trebuie declasificate

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că sunt încă documente care trebuie declasificate în dosarul referitor la modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august.

Întrebat de jurnalişti la sediul Ministerului Justiţiei, unde a participat la reuniunea Consiliului de management strategic al instituţiilor judiciare, dacă în dosarul privind protestul din 10 august sunt documente pe care procurorii le-au cerut şi nu le-au primit până în prezent de la diferite instituţii, Lazăr a răspuns afirmativ.

"Mereu sunt documente care sunt solicitate pentru a se clarifica toate lucrurile, (...) avem încă documente care trebuie declasificate", a precizat Lazăr.

Chestionat dacă faptul că nu au fost desecretizate aceste documente îngreunează ancheta, procurorul general a răspuns: "Evident că este mai dificil, dar eu zic că până la urmă ele vor fi declasificate".

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

4 Așa o fi?

5 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct