Augustin Lazăr, referitor la declarațiile lui Sebastian Ghiță: Nimeni nu a depus vreun denunț

Augustin Lazăr, referitor la declarațiile lui Sebastian Ghiță: Nimeni nu a depus vreun denunț

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri, în legătură cu afirmațiile făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță, că, până în prezent, nimeni nu a depus ''vreun denunț sau vreo plângere într-un sens sau altul'', dând asigurări că, dacă va fi cazul unei anchete, aceasta se va desfășura.

"Toate elementele care sunt prezentate în spațiul public sunt monitorizate ferm de Ministerul Public și doresc să vă mai spun că persoanele care cred că au probe cu privire la săvârșirea unor infracțiuni ele nu trebuie să ezite și să se adreseze organelor de urmărire penală, pentru aceasta suntem noi acolo dacă cred că au probe privind săvârșirea unor infracțiuni. Doresc să vă spun că, până în acest moment, nimeni nu a depus vreun denunț sau vreo plângere într-un sens sau altul", a arătat Lazăr, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, el a precizat că Ministerul Public analizează dacă sunt întrunite elementele vreunei infracțiuni.

"Este vorba despre disputele care au loc în spațiul public și eu nu doresc să intru în polemică cu nimeni dintre cei care și-au exprimat diverse puncte de vedere. Dar vreau să vă spun atât — că Ministerul Public este prezent, monitorizează cu atenție tot ce se discută și se desfășoară în spațiul public, vom analiza să vedem care sunt elementele constitutive ale vreunei infracțiuni, dacă acestea există, apoi vom proceda conform legii", a explicat Augustin Lazăr.

Acesta a dat asigurări că în perioada imediat următoare lucrurile se vor clarifica.

"Pe de altă parte, ne-am aștepta că cei care fac o afirmație în spațiul public să depună o plângere, să depună un denunț și să arate care este infracțiunea și care sunt probele pentru această infracțiune, dar vă pot asigura că în perioada imediat următoare lucrurile se vor clarifica și vom putea lămuri toate aceste lucruri. Dacă va fi cazul unei anchete nu va fi nicio ezitare să se desfășoare o anchetă, dacă va fi cazul și vor fi elementele constitutive", a mai spus Lazăr.

AGERPRS

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

5 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”