Aurelia Cristea: Singura soluție pentru PSD e schimbarea lui Dragnea

Aurelia Cristea: Singura soluție pentru PSD e schimbarea lui Dragnea

Aurelia Cristea, fost ministru și fost deputat al PSD, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Liviu Dragnea trebuie schimbat de la conducerea partidului și că aceasta ar fi singura soluție pentru formațiunea politică.

"Deocamdată nu are nimeni curajul să-l schimbe. Cred că asta e singura soluție pentru PSD. Dragnea nu va pleca de la conducerea PSD decât dacă vor fi suficienți membri, suficienți președinți de organizații care să ceară asta. Acum e momentul bărbaților. Sunt foarte mulți oameni nemulțumiți de Dragnea, dar totul e să aibă curajul să-l înfrunte. E singura soluție ca PSD-ul să poată guverna corect și în folosul cetățeanului. Ar fi bine pentru noi toți", a afirmat Aurelia Cristea.

Aceasta a mai spus Liviu Dragnea va face ca PSD să se dezintegreze și că poate să "arunce în aer" și țara, motiv pentru care partidul trebuie să fie preluat de un alt președinte.

"Oricare dintre cei care sunt din generația tânără și mai progresistă poate să preia partidul și mulți dintre președinții de organizații. Dar vom vedea în ce măsură există atâta bărbăție încât membrii onești și cinstiți să se delimiteze de Dragnea, care practic va duce la dezintegrarea PSD și, din păcate, riscă să arunce și România în aer", a menționat fostul parlamentar al PSD.

Aurelia Cristea a vorbit și de comportamentul autoritar al liderului social-democrat.

"Cred că asta este deja la nivel patologic la Dragnea, doar că a disimulat foarte bine până acum. În momentul în care a ajuns președinte, a luat toate deciziile în așa fel încât să se asigure că nimeni nu crâcnește, iar cine crâcnește e dat imediat ca exemplu. Nu există o dezbatere reală sau pe bază de argumente pe o anumită temă. (...) Toată lumea trebuie să-i cânte în strună și toată lumea trebuie să-i spună că el este cel mai bun și cel mai deștept", a completat Aurelia Cristea.

Ea a anunțat, miercuri, că a demisionat din PSD, după mai mult de 20 de ani de activitate social-democrată.

Aurelia Cristea a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a luat 'decizia în zorii zilei, după o noapte neagră pentru România, deoarece nu își poate acorda girul, chiar din calitatea de membru, unui grup infracțional aflat vremelnic în fruntea PSD și a țării'.

Aceasta a declarat, joi, pentru AGERPRES, că cel puțin deocamdată nu este interesată să mai fie în vreun partid politic.

Întrebată dacă s-ar reîntoarce în PSD în cazul în care partidul ar avea un alt președinte, Aurelia Cristea a spus că poate să se implice în viața publica și fără să fie membru de partid.

"Nu am în acest moment niciun proiect de întoarcere (în PSD — n.r.) și niciun gând de a merge spre alt partid, însă mă interesează ce se întâmplă, pentru că am fost un om politic implicat și pentru că mă interesează viitorul meu și al copiilor mei. Nu pot sta pasivă, să nu mă implic și să nu-mi doresc ca lucrurile să funcționeze, iar asta pot să fac indiferent dacă sunt sau nu sunt într-un partid", a afirmat Aurelia Cristea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …