Aurora boreală, filmată de la bordul Stației Spațiale Internaționale

Aurora boreală, filmată de la bordul Stației Spațiale Internaționale

Camerele Agenției Spațiale Europene (ESA) de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) au surprins aurora boreală în toată splendoarea sa, informează luni Euronews.

Sursa foto: (c) www.nasa.gov

Acesta este unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, ce poate fi văzut de pe Pământ sau din spațiu.

Înregistrarea video a fost publicată pe contul de Twitter al NASA dedicat noutăților de pe ISS, dar a fost distribuit și de astronautul NASA Randy Bresnik pe contul său de pe rețeaua de socializare. ''Știința este frumoasă! Aurora este un incredibil spectacol de lumină cauzat de coliziunea dintre particulele gazoase cu particulele încărcate'', a scris Bresnik.

Incredible aurora light show.

#Science is beautiful! The aurora is an incredible light show caused by collisions between gaseous particles with charged particles. Variations in color are due to the type of gas particles that are colliding. The most common aurora color which is green, is produced by oxygen molecules located about 60 miles above the earth.

Posted by NASA Astronaut Randy "Komrade" Bresnik on Saturday, September 23, 2017

Aurora boreală, supranumită și ''Luminile Nordului'', se produce atunci când electronii și protonii încărcați electric din câmpul magnetic terestru întâlnesc atomii neutri din straturile superioare ale atmosferei Pământului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”