Australia: Masca de protecţie, obligatorie în locurile publice din Melbourne

Australia: Masca de protecţie, obligatorie în locurile publice din Melbourne

Masca de protecţie va fi obligatorie începând de joia viitoare în locurile publice din Melbourne, au anunţat duminică autorităţile locale, în condiţiile în care cel de-a doilea oraş ca mărime al Australiei se confruntă cu o creştere puternică a numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, informează AFP.

Statul Victoria (sud-est), a cărui capitală este Melbourne, a înregistrat până în prezent peste 3.000 de cazuri active de COVID-19, dintre care 363 de contaminări noi în ultimele 24 de ore, în pofida măsurilor de izolare în vigoare de 10 zile.

Foto: (c) DAVID CROSLING / EPA


În încercarea de a stăvili răspândirea virusului apărut în China în decembrie înainte de a se propaga în restul lumii, premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a anunţat că portul măştii de protecţie va deveni obligatoriu în locurile publice, o premieră în Australia.

Această măsură, ce va intra în vigoare în noaptea de miercuri spre joi, va viza în total mai mult de 5 milioane de persoane în Melbourne şi în localitatea vecină Mitchell Shire, a precizat Andrews în timpul unei conferinţe de presă.

Refuzul de a purta mască în public va fi pasibil de o amendă de 200 de dolari australieni (122 de euro), iar bandanele şi eşarfele vor fi autorizate pentru protecţie până când statul va fi în măsură să răspundă cererii de măşti, a adăugat el.

De la începutul epidemiei, Australia, ţară-continent cu 25 de milioane de locuitori, a înregistrat aproape 12.000 de cazuri de contaminare şi 122 de decese puse în legătură cu noul tip de coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis