Australia şi-a lansat propria agenţie spaţială

Australia şi-a lansat propria agenţie spaţială

Australia a lansat, miercuri, propria agenţie spaţială naţională, cu obiectivul declarat de a tripla economia spaţială a ţării până în 2030, transmite DPA.

Premierul Scott Morrison a deschis oficial cartierul general al Agenţiei Spaţiale Australiene la Adelaide, capitala statului South Australia.

"Spaţiul ne captează imaginaţia şi ne inspiră pe toţi. Datorită lui dezvoltăm noi tehnologii care îmbunătăţesc viaţa pe Pământ şi ni se deschid uriaşe oportunităţi economice şi de carieră", a declarat cu această ocazie premierul australian.

Activitatea Agenţiei Spaţiale Australiene va fi marcată de o puternică implicare internaţională.


Foto: (c) DAVID MARIUZ / EPA


Obiectivul este de a tripla sectorul spaţial australian până în 2030, generând 20.000 de noi locuri de muncă şi ajungând la o valoare de 12 miliarde de dolari australieni (8 miliarde de dolari americani), conform ministrului industriilor, Karen Andrews.

Scott Morrison a precizat că inaugurarea Agenţiei Spaţiale va ajuta Australia să-şi asigure o parte mai mare din industria spaţială mondială, aflată în creştere - industrie care, conform prognozelor, ar putea depăşi 1 trilion de dolari până în 2040.

În prezent, industria spaţială australiană valorează aproximativ 3,9 miliarde de dolari şi dispune de aproximativ 10.000 de locuri de muncă.

Deocamdată, principalii vectori ai activităţii sectorului spaţial al economiei australiene sunt producerea de sateliţi, de echipamente pentru monitorizarea acestora de la sol şi de sisteme de lansare pe orbită.

Planurile de deschidere a Agenţiei Spaţiale Australiene au fost anunţate din 2017.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria