Australia: Trei morți, 20 de răniți după ce o mașină a intrat în mulțime la Melbourne (FOTO/VIDEO)

Australia: Trei morți, 20 de răniți după ce o mașină a intrat în mulțime la Melbourne (FOTO/VIDEO)

Trei persoane au fost ucise și alte douăzeci rănite vineri după ce un bărbat a intrat în mod deliberat cu mașina într-o mulțime de pietoni în fața unui mall din orașul australian Melbourne, au anunțat poliția și responsabili ai serviciilor de urgență, informează agenția DPA.

"Un bărbat a intrat în mod deliberat cu mașina în pietoni la mall. Avem în prezent trei persoane decedate și 20 de răniți", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Stuart Bateson, reporterilor la Melbourne.

El a anunțat că suspectul se află în custodia poliției și a adăugat că incidentul are legătură cu un atac prin înjunghiere într-o altă parte a orașului, comis mai devreme în aceeași zi și în care o persoană a fost rănită.

Bateson a precizat că incidentul nu este legat de terorism și nu există nicio amenințare pentru comunitate.

Potrivit presei locale, bărbatul, purtând doar chiloți roșii și pantofi albi, a fost arestat în urma incidentului și luat cu ambulanța.

Incidentul a avut loc în fața Bourke St Mall, pe cea mai aglomerată stradă din cartierul central de afaceri din Melbourne. Ambulanțele și mașinile de poliție au blocat strada și multe magazine din zonă au fost închise.

"Era un Commodore de culoare cafenie care venea cu cel puțin 70 de kilometri pe oră. Am auzit bufnituri și am văzut oameni aruncați peste tot", a declarat un martor la radioul local ABC.

Fotografii și înregistrări video postate pe social media arătau paramedici care acordau primul ajutor persoanelor rănite pe stradă și polițiști în jurul unei mașini roșii distruse.

Poliția a declarat că turneul de tenis Australian Open, care se desfășoară în prezent la Melbourne, nu a fost afectat de incident.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”