Australia: Un francez a înjunghiat mortal o britanică în timp ce striga 'Allahu Akbar'

Australia: Un francez a înjunghiat mortal o britanică în timp ce striga 'Allahu Akbar'

Un francez în vârstă de 29 de ani a înjunghiat mortal o britanică și a rănit alte două persoane în timp ce striga 'Allahu Akbar' (Dumnezeu este mare) la un hostel din statul Queensland, din nordul Australiei, a anunțat miercuri poliția australiană, relatează Reuters.

Agresorul se afla în Australia cu o viză turistică valabilă și nu are legături cunoscute cu grupări radicale, precum Stat Islamic, care își îndeamnă adepții să atace civili cu cuțite sau cu alte arme care pot fi procurate cu ușurință, a afirmat poliția.

Un britanic de 30 de ani se află în stare critică în spital după atacul comis marți seara la sud de localitatea Townsville.

'Ancheta inițială indică faptul că afirmațiile care au un caracter extremist au fost făcute de către presupusul agresor', a afirmat comisarul adjunct Steve Gollschewski de la poliția din Queensland în cadrul unei conferințe de presă.

'Se pare că bărbatul a acționat singur. El se află în vizită în Australia și nu are legături cunoscute pe plan local', a afirmat oficialul, adăugând că investigațiile sunt în curs de desfășurare.

Circa 100 de persoane au părăsit Australia pentru a ajunge în Siria unde luptă alături de organizații precum Stat Islamic, a declarat Ministerul Imigrației australian la începutul acestui an.

FBI a anunțat marți că investighează un atac similar în statul american Virginia, în care suspectul a strigat 'Allahu Akbar' în timp ce ataca cu un cuțit un bărbat și o femeie. Atacuri similare au avut loc recent în Franța, Bangladesh și Germania, amintește Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...