Australia: Un solicitant de azil din Myanmar, autorul incendiului dintr-o bancă din apropiere de Melbourne

Australia: Un solicitant de azil din Myanmar, autorul incendiului dintr-o bancă din apropiere de Melbourne

Tânărul de 21 de ani care și-a dat foc vineri într-un oficiu bancar din apropierea metropolei australiene Melbourne, provocând o explozie soldată cu rănirea altor 26 de persoane, era un solicitant de azil birmanez ce aștepta procesarea cererii sale, a anunțat un lider al comunității rohingya din Australia, citat sâmbătă de DPA.

Suspectul venise din Myanmar și era cunoscut în comunitatea rohingya din Melbourne, care numără circa 600 de membri, potrivit liderului citat, care s-a prezentat cu numele Habib.

Rohingya sunt un grup musulman minoritar din Myanmar supus persecuțiilor și violențelor în țara cu populație majoritar budistă.

Tânărul sosise în Australia cu o ambarcațiune în anul 2013 și trăia singur într-o suburbie a orașului Melbourne, în așteptarea obținerii statutului de refugiat. În ultimele luni, el întâmpina dificultăți financiare după ce nu a mai primit ajutor social din partea autorităților australiene.

Incidentul produs vineri a avut loc într-o sucursală a Commonwealth Bank din Springvale, localitate din apropiere de Melbourne . Șase persoane au suferit răni grave, fiind internate la spitalul din Springvale. Autorul a fost arestat de poliție și în prezent este anchetat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

2 Americanii scot din „cutia cu maimuțe” o nouă „drăcovenie” SF

3 Mario Iorgulescu s-a combinat cu fosta lui Steliano Filip / „Bianca era doar o altă fată din anturajul meu şi nu observam semnele pe care le dădea ea, c…

4 Citiți și voi ce se întâmplă în Germania de Est...

5 Foarte interesante amănunte!