Austria a numit în premieră o femeie la conducerea selecţionatei feminine de fotbal

Austria a numit în premieră o femeie la conducerea selecţionatei feminine de fotbal

Austriaca Irene Fuhrmann, 39 ani, a fost prezentată luni ca selecţioner al naţionalei feminine de fotbal a Austriei, semifinalistă la EURO 2017, devenind prima femeie în fruntea unei naţionale a federaţiei austriece, notează EFE.

Fuhrmann a fost secundul selecţionerului Dominik Thalhammer, care a condus selecţionata feminină începând cu anul 2011, dar care a acceptat o ofertă de la LASK Linz, echipă clasată pe locul 4 în sezonul trecut al primei ligi austriece.

''Este o zi foarte emoţionantă pentru mine, care am trăit de aproape evoluţia fotbalului feminin în Austria în ultimii 20 de ani. Este un mare privilegiu de a putea exercita această funcţie'', a declarat Fuhrmann într-un comunicat.

Preşedintele federaţiei austriece, Leo Windter, a salutat numirea Irenei în funcţia de selecţioner la naţionala feminină: ''Azi e o zi istorică pentru fotbalul feminin austriac. Irene Fuhrmann este o mare expertă şi o muncitoare meticuloasă care cunoaşte ca nimeni alta fotbalul feminin austriac. Suntem convinşi că va da un impuls nou selecţionatei feminine şi va continua un drum de succese''.

Cu 22 selecţii pentru Austria a jucătoare, Fuhrmann este singura antrenoare austriacă cu o licenţă profesionistă.

În 2008, când abia avea 28 de ani, ea s-a remarcat ca antrenoare şi a fost numită secund la naţionala feminină U19. Din 2017, ea a făcut pasul ca secund în staff-ul lui Thalhammer la selecţionata feminină, care a ocupat locul patru la EURO din Olanda, disputat în acelaşi an. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren