Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Austria: Arestarea unui neonazist care amenința să-i "ucidă pe toți solicitanții de azil" dintr-un cămin

Poliția austriacă a anunțat duminică arestarea unui bărbat care amenința să ucidă solicitanții de azil folosind o retorică neonazistă și a recuperat arme și muniții la domiciliul său, relatează AFP.

Bărbatul, în vârstă de 20 de ani, "a declarat în mod repetat unor prieteni că vrea să-i ucidă cu pușca lui de vânătoare pe toți solicitanții de azil" dintr-un cămin de refugiați, a declarat poliția din statul Austria Superioară, într-un comunicat.

El folosea o retorică neonazistă și a trimis unui prieten două SMS-uri marcate de "ideologie național-socialistă", a precizat poliția.

Într-un raid joi la domiciliul său din regiunea Linz, poliția a găsit de asemenea obiecte de colecție naziste. Comandoul de elită "Cobra" l-a arestat lângă domiciliu vineri în zori.

Prin Austria au tranzitat sute de mii de refugiați în 2015 și ea a primit 90.000, mai mult de 1% din populația sa, depășită doar de Suedia în UE.

Acest aflux a propulsat la vârf partidul de extremă-dreaptă FPOe (Partidul Libertății n.r.), care afirmă că respinge orice formă de violență, amintește France Presse.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

2 ALERTĂ Va fi MĂCEL! Mobilizare masivă a românilor din Europa pentru alegeri! Lăcrimezi când vezi că tot ei înc…

3 ALERTĂ L-au săltat deja? Sau e doar antrenament?

4 Important. Care sunt pragurile de prezență care vor indica înfrângerea / victoria lui Dragnea.

5 Cei 3 foști generali DIE din anturajul lui Dragnea. Și firul care duce la Voiculescu. Și la multe altele...

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!