Austria: Arestarea unui neonazist care amenința să-i "ucidă pe toți solicitanții de azil" dintr-un cămin

Austria: Arestarea unui neonazist care amenința să-i "ucidă pe toți solicitanții de azil" dintr-un cămin

Poliția austriacă a anunțat duminică arestarea unui bărbat care amenința să ucidă solicitanții de azil folosind o retorică neonazistă și a recuperat arme și muniții la domiciliul său, relatează AFP.

Bărbatul, în vârstă de 20 de ani, "a declarat în mod repetat unor prieteni că vrea să-i ucidă cu pușca lui de vânătoare pe toți solicitanții de azil" dintr-un cămin de refugiați, a declarat poliția din statul Austria Superioară, într-un comunicat.

El folosea o retorică neonazistă și a trimis unui prieten două SMS-uri marcate de "ideologie național-socialistă", a precizat poliția.

Într-un raid joi la domiciliul său din regiunea Linz, poliția a găsit de asemenea obiecte de colecție naziste. Comandoul de elită "Cobra" l-a arestat lângă domiciliu vineri în zori.

Prin Austria au tranzitat sute de mii de refugiați în 2015 și ea a primit 90.000, mai mult de 1% din populația sa, depășită doar de Suedia în UE.

Acest aflux a propulsat la vârf partidul de extremă-dreaptă FPOe (Partidul Libertății n.r.), care afirmă că respinge orice formă de violență, amintește France Presse.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Andreea Raicu a dat chiloțeii jos?

2 Așa o fi?

3 Culise din stomacul infectat al Poliției Române / Cine își asumă eliminarea „bubei” Despescu?

4 Vouă a ce vă miroase? / Structura centrală a DNA a preluat abia după 7 ani un uriaș dosar de corupție din Sibiu!

5 Așa o fi?