Austria: Conservatorii, amendaţi pentru că au cheltuit prea mult în campania electorală

Austria: Conservatorii, amendaţi pentru că au cheltuit prea mult în campania electorală

Partidul Poporului din Austria (OeVP) trebuie să achite o amendă 800.000 de euro întrucât a depăşit semnificativ plafonul de cheltuieli în campania electorală înainte de a ajunge la putere în 2017, a anunţat miercuri Senatul Independent pentru Transparenţa Partidelor, autoritatea de supraveghere a finanţării partidelor din Austria, transmite DPA.

OeVP, formaţiunea cancelarului Sebastian Kurz, a câştigat alegerile parlamentare după ce a cheltuit aproape 13 milioane de euro în timpul campaniei electorale, cu aproximativ 6 milioane de euro peste limita maximă legală (7 milioane de euro).

Autoritatea de supraveghere a finanţării partidelor a dispus şi o amendă de 80.000 de euro pentru că OeVP a primit donaţii de la două companii publice, încălcând astfel o interdicţie asupra acestui tip de finanţare politică.

Kurz a câştigat alegerile din 2017 şi a format o coaliţie guvernamentală cu Partidul Libertăţii (FPOe). De asemenea, OeVP a câştigat alegerile din septembrie anul trecut şi a format un nou guvern, de această dată alături de Verzi.

În 2017, FPOe a cheltuit cu 3,7 milioane de euro mai mult decât limita permisă legal, însă deocamdată nu a fost amendat.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Detaliul stupid din pașapoartele spionilor ruși, care-i dă de gol cu sutele

5 Om de afaceri și cadru universitar, mort la doar 47 de ani după ce a căzut cu bicicleta