Austria desfășoară soldați la granița cu Italia pentru monitorizarea migranților

Austria a început să desfășoare soldați pentru a ajuta poliția să monitorizeze deplasările migranților în apropierea graniței cu Italia, au anunțat miercuri, la Innsbruck, importanți oficiali austrieci din domeniul securității, relatează DPA.

Totuși, autoritățile de la Viena au afirmat că nu iau măsuri pentru a pune în aplicare controale stricte la frontieră în pasul Brenner, care face legătura între Austria și Italia și care reprezintă una dintre principalele rute de transport din Europa.

Deși situația la Brenner a fost stabilă, s-a înregistrat o creștere importantă a numărului de migranți care au fost descoperiți în trenuri de marfă încercând să treacă frontiera în luna iulie, a declarat Helmut Tomac, șeful poliției din provincia Tirol.

Cei 70 de soldați care sunt trimiși să ajute poliția vor opera într-o zonă situată la 30 de kilometri în apropierea frontierei. Nu vor fi trimiși soldați sau tancuri în pasul Brenner, a subliniat Tomac.

Luna trecută, ministrul apărării austriac Hans Peter Doskozil a provocat nemulțumirea Italiei când a anunțat că Austria ar putea începe în curând să folosească soldați în locul polițiștilor la frontieră. Cancelarul austriac Christian Kern a clarificat în scurt timp declarațiile precizând că este vorba despre măsuri doar în cazuri de urgență.

Poliția a reținut lunar între 700 și 1000 de migranți ilegali în Tirol, a afirmat Tomac. "Noi trebuie nu numai să prevenim migrația ilegală ci și să salvăm vieți", a adăugat oficialul austriac, referindu-se la faptul că migranții își riscă viața ascunzându-se sub containerele cu marfă pentru a trece frontiera.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

2 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…

3 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

4 Declarația lunii / Mihai Tudose despre o fostă angajată: Dacă o pui pe o insulă pustie, în două zile se ceartă c…

5 Un articol de citit!