Austria evită în ultimul moment o insolvenţă tehnică graţie unui parlamentar din opoziţie

Austria evită în ultimul moment o insolvenţă tehnică graţie unui parlamentar din opoziţie

Austria a evitat reducerea bugetului său naţional până la numai 102.000 euro după ce un parlamentar din opoziţie a semnalat în ultimul moment lipsa cuvântului 'milioane' din textul legii cu puţin timp înaintea supunerii la vot a acesteia, relatează vineri dpa.

Legea corectată a fost adoptată vineri, permiţând ca bugetul avut la dispoziţie de guvernul austriac în acest an să fie de 102 miliarde euro (102.000 de milioane).

Dacă legea ar fi fost adoptată în forma sa iniţială, ''republica ar fi întâmpinat o insolvenţă tehnică'', a afirmat Jan Krainer, parlamentarul social-democrat care a detectat eroarea respectivă.

Opoziţia austriacă l-a criticat pe ministrul finanţelor Gernot Blümel pentru prezentarea unui proiect de buget cu date ce fuseseră calculate înaintea izbucnirii crizei coronavirsului şi că documentul nu reflectă scăderea aşteptată a veniturilor fiscale.

În aceste condiţii, Partidul Social-Democrat, formaţiunea liberală NEOS şi Partidul Libertăţii (de extremă dreapta) au votat contra lui Blümel într-o moţiune supusă la vot vineri dimineaţă. Totuşi, această moţiune a fost simbolică, întrucât ministrul finanţelor a fost susţinut de majoritatea guvernamentală formată din Partidul Popular şi ecologişti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

3 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

4 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

5 Nimicul la putere