Austria: Explozie la un terminal de gaz soldată cu un mort și rănirea mai multor persoane

Austria: Explozie la un terminal de gaz soldată cu un mort și rănirea mai multor persoane

O explozie survenită marți dimineața la un terminal de gaz din Baumgarten, în estul Austriei, s-a soldat cu un mort și rănirea mai multor persoane, au indicat responsabili locali citați de AFP și dpa.

Explozia, ale cărei cauze nu au fost deocamdată identificate, s-a produs la ora 08.45 (07.45 GMT) și a fost urmată de un incendiu. "Lucrurile se află sub control", a dat asigurări pentru France Presse purtătorul de cuvânt al poliției Edmund Tragschitz.

O persoană a murit și 18 au fost rănite în urma deflagrației, necesitând îngrijiri medicale, a anunțat o purtătoare de cuvânt a Crucii roșii locale, Sonja Keller.
Poliția a evocat cifra de 60 de răniți, între care unul grav. Un purtător de cuvânt al Gas Connect Austria, Armin Teichert, a menționat pentru dpa că patru lucrători au fost răniți și unul este dat dispărut în urma exploziei. Acesta a adăugat că nu poate confirma informațiile poliției privind zeci de răniți și că la terminal lucrau circa 50 de oameni.

Cotidianul Kronen Zeitung evocase la rândul său nu mai puțin de 60 de răniți.

Terminalul de la Baumgarten este principalul centru de distribuție în Austria pentru gazul natural venit din Rusia și Norvegia. Instalația, inaugurată în 1959 și având o capacitate anuală de 40 de miliarde de metri cubi, reprezintă unul din principalele "hub"-uri de gaz din Europa centrală, deservind în special nordul Italiei și sudul Germaniei. Este controlat în proporție de 51% de grupul energetic austriac OMV.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”