Austria: Familia unei femei ucise de o vacă în Tirol cere daune de 360.000 de euro

Austria: Familia unei femei ucise de o vacă în Tirol cere daune de 360.000 de euro

Soțul și fiul unei excursioniste ucise de o vacă pe o pășune din Austria cer daune de 360.000 de euro în instanță, a indicat luni tribunalul din Innsbruck, citat de AFP.

Demersul, dat publicității de către cotidianul regional Tiroler Tageszeitung, a provocat îngrijorare în cadrul sectorului agricol din Austria, care se teme de crearea unui precedent dăunător pentru agricultura montană din această țară cu un turism estival înfloritor.

Victima, o turistă germană în vârstă de 45 de ani, care se plimba cu câinele său, a fost atacată de o vacă atunci când trecea printr-o turmă în care erau mai mulți viței. Incidentul a avut loc la Stubaital, în Tirol (vest), în iulie 2014.

Soțul și fiul excursionistei cer acum daune în valoare de 360.000 euro proprietarei vacii, în cadrul unei proces care va avea loc în primăvară.

Pe de altă parte, Camera de Agricultură din Tirol și-a manifestat îngrijorarea luni față de "efectele asupra turismului și agriculturii" pe care le-ar avea o eventuală hotărâre favorabilă reclamanților.

Președintele acesteia, Josef Hechenberger, a subliniat că excursioniștii trebuie să respecte semnele de avertizare care indică prezența unor vaci care alăptează, "în special atunci când aceștia sunt însoțiți de câini".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”