Austria, favorabilă unor centre de deportare în ţările din vecinătatea Afganistanului

Austria, favorabilă unor centre de deportare în ţările din vecinătatea Afganistanului

Austria este favorabilă contracarării unui posibil aflux de refugiaţi din Afganistan prin asistenţă la faţa locului şi centre de deportare în vecinătatea afgană, transmit dpa şi Reuters.

'Obiectivul trebuie să fie menţinerea majorităţii populaţiei în regiune', a declarat miercuri ministrul de interne austriac, Karl Nehammer, într-o conferinţă de presă înaintea unei reuniuni în format virtual cu omologii săi din statele Uniunii Europene.

Un eşec ar fi 'foarte periculos' pentru Europa, a avertizat el.

Potrivit ministrului austriac, ţărilor din apropierea Afganistanului care ar prelua refugiaţi afgani ar trebui să li se ofere sprijin financiar şi de altă natură.

În plus, UE trebuie să ia măsuri preventive împotriva unei posibile imigraţii ilegale, suplimentându-şi eforturile de protecţie a frontierelor externe, a mai indicat el.

Reprezentantul guvernului de la Viena a explicat că ţara sa găzduieşte deja 44.000 de afgani, a doua cea mai mare comunitate afgană din UE raportat la numărul populaţiei. În acest context, el a respins posibilitatea ca Austria să preia o povară suplimentară de refugiaţi afgani.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”