Austria: Fostul lider al extremei drepte Heinz-Christian Strache, anchetat de procurori anticorupţie

Austria: Fostul lider al extremei drepte Heinz-Christian Strache, anchetat de procurori anticorupţie

Fostul lider al extremei drepte austriece Heinz-Christian Strache este anchetat de autoritatea de luptă împotriva corupţiei din Austria în legătură cu declaraţiile incriminatoare pe care el le-a făcut într-o înregistrare video, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al autorităţii respective, informează agenţia DPA.

Strache a demisionat luna trecută din funcţia de vicecancelar şi şef al Partidului Libertăţii (FPOe, extrema dreapta), ca urmare a publicării înregistrării video, în care el oferea contracte pentru infrastructură şi media unei femei ce pretindea că este nepoata unui oligarh rus, în schimbul unor fonduri pentru partidul său.

În înregistrare, Strache şi un înalt politician al FPOe, Johann Gudenus, au discutat de asemenea despre donaţii importante care au fost făcute partidului lor printr-o asociaţie intermediară, pentru a se sustrage controlului Curţii de Audit a Austriei.

Dacă în 2017 Strache nu era încă în guvern, el era însă şef al FPOe.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Gudenus este şi el anchetat.

În plus, procurorii intenţionează să analizeze rolul unui ales al FPOe care a fost implicat în asociaţii ce ar fi manipulat fluxuri financiare.

Antreprenorii austrieci care au fost menţionaţi de către Strache în înregistrarea realizată în Ibiza (Spania) au dezminţit faptul că au făcut astfel de donaţii.

Înregistrarea de la Ibiza a determinat prăbuşirea coaliţiei de la guvernare care era condusă de către cancelarul de centru dreapta Sebastian Kurz.

Alegerile anticipate din Austria urmează să aibă loc la sfârşitul lui septembrie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...