Austria: Hofer - 49,7%, Van der Bellen - 50,3% (rezultate oficiale)

Austria: Hofer - 49,7%, Van der Bellen - 50,3% (rezultate oficiale)

După numărarea voturilor prin corespondență exprimate la alegerile prezidențiale de duminică din Austria, candidatul de extremă-dreapta Norbert Hofer a obținut 49,7% din voturi, în timp ce contracandidatul său, ecologistul Alexander van der Bellen, a primit 50,3% din voturi, a informat luni Ministerul de Interne austriac, citat de Reuters.

De altfel, chiar înainte de anunțarea oficială a rezultatelor, Hofer și-a recunoscut înfrângerea într-o postare pe Facebook . 'Evident că sunt foarte trist astăzi. Mi-ar fi plăcut să veghez asupra acestei minunate țări în calitate de președinte', a scris pe contul său de Facebook politicianul în vârstă de 45 de ani, care intrase în cursă în calitate de favorit, după ce câștigase, în aprilie, primul tur al scrutinului prezidențial.

În ciuda înfrângerii, sprijinul puternic al populației pentru platforma eurosceptică și antiimigrație promovată de Hofer dovedește o tot mai mare acceptare a publicului a unor astfel de luări de poziție în Europa, comentează DPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?