Austria: Hofer - 49,7%, Van der Bellen - 50,3% (rezultate oficiale)

Austria: Hofer - 49,7%, Van der Bellen - 50,3% (rezultate oficiale)

După numărarea voturilor prin corespondență exprimate la alegerile prezidențiale de duminică din Austria, candidatul de extremă-dreapta Norbert Hofer a obținut 49,7% din voturi, în timp ce contracandidatul său, ecologistul Alexander van der Bellen, a primit 50,3% din voturi, a informat luni Ministerul de Interne austriac, citat de Reuters.

De altfel, chiar înainte de anunțarea oficială a rezultatelor, Hofer și-a recunoscut înfrângerea într-o postare pe Facebook. 'Evident că sunt foarte trist astăzi. Mi-ar fi plăcut să veghez asupra acestei minunate țări în calitate de președinte', a scris pe contul său de Facebook politicianul în vârstă de 45 de ani, care intrase în cursă în calitate de favorit, după ce câștigase, în aprilie, primul tur al scrutinului prezidențial.

În ciuda înfrângerii, sprijinul puternic al populației pentru platforma eurosceptică și antiimigrație promovată de Hofer dovedește o tot mai mare acceptare a publicului a unor astfel de luări de poziție în Europa, comentează DPA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

4 Expo-nuri în Poliția Română?

5 „Derapajul” lui Năsui nu mai pare întâmplător / ​Lobby puternic împotriva Legii 5G / Companiile chineze, în frunte…