Austria introduce începând cu 10 februarie noi reguli de intrare pe teritoriul său, anunţă Ungaria

Austria introduce începând cu 10 februarie noi reguli de intrare pe teritoriul său, anunţă Ungaria

Austria introduce începând cu 10 februarie noi reguli de intrare pe teritoriul său, a anunţat luni şeful-adjunct al celulei operative a Ungariei pentru gestionarea epidemiei de coronavirus, informează MTI.

În conformitate cu noile reguli, oricine va dori să intre în Austria va trebui să se înregistreze înainte de aceasta online, a precizat locotenent-colonelul Robert Kiss în timpul unei conferinţe de presă desfăşurată şi ea online. De asemenea, cei care au călătorit în Austria vor trebui să stea în carantină acasă vreme de zece zile şi vor putea scurta până la cinci zile această carantină dacă vor face un test gratuit PCR sau antigen pentru COVID-19.

Exceptaţi de la noile reguli vor fi lucrătorii transfrontalieri, cei sezonieri şi cei forestieri, călătorii de pe cursele internaţionale şi cargo de tranzit, precum şi persoanele care se vor deplasa în Austria pentru tratament medical, a adăugat Kiss.

Foto: (c) Georges Schneider / Xinhua


Între timp, transportatorii de marfă trebuie să aştepte în jur de două ore la punctele de trecere a frontierei Roszke şi Tompa, de la graniţa cu Serbia, a spus el.

În ceea ce priveşte Ungaria, Robert Kiss a informat că poliţia a declanşat proceduri împotriva a 35.554 de persoane care au încălcat interdicţia de circulaţie în timpul nopţii, introdusă în noiembrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”