Austria l-a convocat pe ambasadorul turc pentru a da explicații în legătură cu evoluția situației din Turcia

Austria l-a convocat pe ambasadorul turc pentru a da explicații în legătură cu evoluția situației din Turcia

Viena l-a convocat pe ambasadorul turc pentru a da explicații în privința evoluției situației din Turcia după o tentativă de puci eșuată, care a determinat autoritățile turce să treacă la represalii, precum și despre legăturile Ankarei cu demonstrațiile din Austria în sprijinul președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, relatează joi agenția Reuters.

Ministrul austriac de externe, Sebastian Kurz, a declarat, într-un interviu la ORF, că Austria îl va întreba pe ambasador dacă oficiali turci au încurajat mii de persoane în Austria să iasă pe străzi în ultimele zile pentru a-și exprima sprijinul față de Erdogan după tentativa de înlăturare a sa de la putere.

''Dorim să clarificăm în ce direcție o ia Turcia'', a declarat Kurz.

''În al doilea rând, avem dovezi că demonstrațiile în favoarea lui Erdogan care au avut loc la Viena au fost convocate direct din Turcia și acest fapt este, desigur, absolut de neconceput și vrem să protestăm'', a adăugat șeful diplomației austriece.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”