„Aute peşti!! Aute ce de îs!”/Marian Godină despre cum se poartă românii pe plajă...

„Aute peşti!! Aute ce de îs!”/Marian Godină despre cum se poartă românii pe plajă...

Poliţistul braşovean a explicat cum pot fi recunoscuţi românii dintr-o mulţime de turişti aflaţi pe o plajă. „Am făcut o listă scurtă cu câteva semne care îţi arată care oameni de pe o plajă din afara României îţi sunt compatrioţi”, a scris Godină.

Marian Godină îşi petrece concediul pe litoral şi e din nou pus pe şotii. De data aceasta, poliţistul a postat pe Facebook câteva rânduri în care enumeră, plin de umor, semnele care l-ar face să-şi dea seama care dintre turiştii aflaţi pe o plajă sunt români.

„Am făcut o listă curtă cu câteva semne care îţi arată care oameni de pe o plajă din afara României îţi sunt compatrioţi.

1. Sunt gălăgioşi.
 
2. Se miră des, uşor şi, din nou, gălagios.
Exemple: „Aute peşti!! Aute ce de îs!” (ca şi când ar fi ceva anormal să vezi peşti în apă)
 
3. Au vezica urinară foarte rezistentă şi pot sta doar pe plajă şi în apă de dimineaţa până seara, fără să aibă nevoie la toaletă, asta deşi consumă 3-4 beri la halbă.
 
4. Românii poartă conversaţii de la distanţe de peste zece metri, uneori discuţii ample, nu doar simple întrebări şi răspunsuri. Uneori discuţiile pot fi auzite în franceză sau spaniolă. Nu vă lăsaţi păcăliţi, tot români sunt.
 
5. Dacă o doamnă din Germania e în apă, vede nişte scoici deosebite, iar soţul ei e pe şezlong, aceasta se va duce la el şi îi va spune că a găsit nişte scoici frumoase. Românul va economisi timp şi energie şi va exclama: băăă, hai băă, să vezi ce scoici am găsit! 
 
6. Folosesc des cuvintele „dreacu’, naiba, mânca-ţi-aş.
 
7. Stând pe şezlong, românilor le iese spiritul antreprenor şi exclamă: „bă, ce le merge ălora cu parapanta aia.” „Face aia ceva bani cu masajul ei.” „Îţi iei trei ski-jeturi d-alea şi le dai la închiriat, te-ai scos.
 
8. În general, bărbaţii români sunt proaspăt tunşi, iar şlapii sunt noi.
 
9. Târăsc sacoşe mari termoizolante.
 
10. Românii vor citi şi vor spune în comentarii că nu-i aşa, când ei ştiu de fapt că e fix aşa”, a scris Godină pe Facebook. 
 
 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…