Auto - F1: Lewis Hamilton şi-a prelungit contractul cu Mercedes

Auto - F1: Lewis Hamilton şi-a prelungit contractul cu Mercedes

Pilotul britanic Lewis Hamilton (35 ani), de şapte ori campion mondial la Formula 1, şi-a prelungit contractul cu Mercedes pentru încă două sezoane, până în 2023, a anunţat echipa sa sâmbătă, scrie AFP.

''Echipa de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas 1 este încântată să anunţe o prelungire de doi ani a parteneriatului său cu septuplul campion mondial Lewis Hamilton. Continuăm o relaţie care a devenit cea mai de succes dintre un pilot şi o echipă, din istoria F1. Lewis va pilota pentru Mercedes în 2022 şi 2023'', se arată în comunicat.

Hamilton concurează pentru Mercedes din 2013 şi a câştigat de atunci de şase ori titlul mondial.

În luna martie, când a semnat contractul cu Mercedes pentru anul în curs, Hamilton spunea că vizează un al optulea titlu mondial, record pentru Formula 1, care ar fi "ultimul vis", însă nu "factorul decisiv" pentru a şti dacă va continua sau nu în 2022.

Întrebat atunci dacă ar putea fi determinat să continue în cazul în care nu va deveni campion mondial în 2021, Hamilton răspundea: "Nu vreau ca acesta să fie factorul decisiv. M-am apucat de cursele auto fiindcă îmi plac cursele şi cred că asta trebuie să fie întotdeauna în centrul a ceea ce fac. Dacă tot ce vrei sunt recompensele, dacă tot ce vrei sunt titlurile, am impresia că te poţi rătăci. Sigur, este ultimul vis, dar nu cred că este neapărat factorul decisiv pentru a mă opri sau a continua. Mai degrabă: când îmi pun casca asta, mai am acest zâmbet când ies din garaj? În definitiv: îmi place asta?".

Tot cu acel prilej, Hamilton spunea: ''Faptul că am semnat un contract pe un singur an nu înseamnă că sunt mai puţin implicat. Sunt pur şi simplu într-o poziţie privilegiată care nu mă obligă să semnez pe mai mulţi ani. Pot să văd cum se desfăşoară anul acesta iar când suntem la mijlocul sau către sfârşitul lui, cine ştie cum vom sta, cum va fi cu pandemia, voi vedea... Sunt însă în continuare foarte, foarte angajat în acest sport".

În prezent, Lewis Hamilton este pe locul 2 în clasamentul piloţilor, după olandezul Max Verstappen (Red Bull-Honda).

Duminică va avea loc Marele Premiu de F1 al Austriei, Hamilton având cel mai rapid timp vineri seara, în a doua sesiune de antrenamente libere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”