Auto - F1: Max Verstappen, retrogradat cinci locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Qatarului

Auto - F1: Max Verstappen, retrogradat cinci locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Qatarului

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), liderul Campionatului Mondial de Formula 1, a fost retrogradat cinci locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Qatarului, care va avea loc duminică pe circuitul de la Losail, urmând să plece în cursă de pe poziţia a şaptea, informează AFP.

Versstappen, clasat pe locul secund în calificările de sâmbătă, după britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), a fost sancţionat pentru ignorarea unui dublu steag galben, în momentul în care monopostul francezului Pierre Gasly (Alpha Tauri) era oprit pe pistă, după explozia unui pneu.

În urma acestei sancţiuni, Pierre Gasly va fi cel care va lua startul din prima linie a grilei, pentru prima oară în cariera sa, alături de campionul mondial Lewis Hamilton, în cursa de duminică.

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), autorul celui de-al treilea timp al calificărilor, a fost retrogradat la rândul său trei locuri pe grila de start, pentru nerespectarea unui steag galben.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...