Auto - Formula 1: Echipa McLaren a interzis accesul unui ziarist chinez la boxele sale

Auto - Formula 1: Echipa McLaren a interzis accesul unui ziarist chinez la boxele sale

Echipa de Formula 1 McLaren a luat măsuri speciale pentru a face faţă epidemiei de coronavirus, interzicând în special accesul la boxele sale tuturor persoanelor care s-au deplasat recent în China, cu ocazia testelor care au loc în aceste zile pe circuitul de la Barcelona, a indicat purtătorul de cuvânt al team-ului britanic.

Miercuri, în prima zi a testelor din Catalonia, McLaren nu a permis accesul în zona sa de "ospitalitate" unui jurnalist venit de la Shanghai, precizează AFP.

Săptămâna trecută, autoritatea care gestionează Campionatul Mondial de Formula 1 a anunţat amânarea, pentru o dată neprecizată, a Marelui Premiu al Chinei, prevăzut inţial pe 19 aprilie, la Shanghai, din cauza epidemiei care a făcut deja peste 2.000 de morţi pe teritoriul chinez.

Purtătorul cuvânt al McLaren a confirmat, totodată, că membrii echipei care se vor deplasa în Australia, pentru primul Mare Premiu al sezonului, programat pe 15 martie la Melbourne, nu vor tranzita China sau Hong Kong-ul, optând pentru zboruri care vor face escală în Orientul Mijlociu.

McLaren este prima echipă care anunţă astfel de măsuri, în timp ce calendarul Formulei 1 include şi o etapă în Vietnam, pe 5 aprilie la Hanoi. Acest Grand Prix - primul găzduit de această ţară -, urmează să aibă aşa cum este prevăzut, au anunţat marţi organizatorii săi.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia