Auto: Benedetto Vigna, noul director general al companiei Ferrari

Auto: Benedetto Vigna, noul director general al companiei Ferrari

Compania italiană de automobile Ferrari a anunţat miercuri numirea lui Benedetto Vigna în postul de director executiv începând cu luna septembrie, când va prelua ştafeta de la preşedintele grupului John Elkann, care a asigurat interimatul de la finele anului 2020, informează L'Equipe.

Vigna, 52 ani, este în prezent membru al comitetului executiv al grupului franco-italian de componente electronice STMicroelectronics, unde dirija divizia de microsisteme electromecanice MEMS.

John Elkann a asigurat interimatul ca director general la Ferrari, după demisia lui Louis Camilleri în decembrie 2020.

''Cunoaşterea lui aprofundată a tehnologiilor care stau la baza multor schimbări din industria noastră, inovaţiile sale recunoscute, precum şi abilităţile sale de conducere şi dezvoltare a afacerilor vor consolida Ferrari", a declarat John Elkann, moştenitorul dinastiei Agnelli, care va păstra poziţia sa de preşedinte al brandului căluţului cabrat.

În Formula 1, după şase curse din actualul sezon, scuderia Ferrari ocupă locul trei la constructori cu 94 puncte, cea mai bună performanţă fiind un loc trei la Monte Carlo, podium reuşit de pilotul spaniol Carlos Sainz Jr.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...