Auto: F1 - Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), învingător în MP al Japoniei

Auto: F1 - Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), învingător în MP al Japoniei

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a mai făcut un pas spre titlul de campion mondial la Formula 1 după ce a câștigat duminică Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka, fiind cronometrat după 307,471 km cu timpul de 1h 27 min. 31 sec. 193/1000 (medie orară: 210,789 km), în timp ce principalul său rival, germanul Sebastian Vettel (Ferrari), a abandonat în turul 5 din cauza unei probleme tehnice.

Hamilton a fost urmat de olandezul Max Verstappen (Red Bull), la 1 sec. 211/1000, și de australianul Daniel Ricciardo (Red Bull), la 9 sec. 679/1000, adjudecându-și a 61-a victorie din carieră, a opta din acest sezon.

În urma acestei victorii, Hamilton are un avans de 59 de puncte în clasamentul piloților în fața lui Vettel și poate fi încoronat campion mondial cu ocazia Marelui Premiu al Statelor Unite, programat peste două săptămâni, dacă se impune la Austin și Vettel nu obține mai mult de locul 6.

Vettel a informat scuderia italiană că are o problemă de putere a monopostului său încă din turul de încălzire, apoi a încercat resetarea regimului de funcționare a motorului pentru remedierea defecțiunii, însă fără rezultat și a fost constrâns să intre la standuri pentru a abandona. Cvadruplul campion mondial se afla înaintea startului la 34 de puncte în urma lui Lewis Hamilton, plecat din pole position.

În clasamentul Campionatului Mondial al piloților lider este Lewis Hamilton cu 306 pct, urmat de Sebastian Vettel 247 pct, finlandezul Vallteri Bottas 234 pct, Daniel Ricciardo 192 pct, finlandezul Kimi Raikkonen 148 pct etc.

În clasamentul Campionatului Mondial al constructorilor, pe primul loc se află Mercedes-AMG cu 540 pct, urmată de Ferrari 395 pct, Red Bull 303 pct etc.

AGERPRES (editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria