Auto: F1 - Hamilton, ''trist şi decepţionat'' după remarcile lui Bernie Ecclestone privind rasismul

Auto: F1 - Hamilton, ''trist şi decepţionat'' după remarcile lui Bernie Ecclestone privind rasismul

Sextuplul campion mondial de Formula 1 Lewis Hamilton s-a declarat, sâmbătă, "trist şi decepţionat" din cauza remarcilor lui Bernie Ecclestone, fostul responsabil al Formulei 1, care a afirmat pentru CNN că "persoanele de culoare sunt adesea mai rasiste decât albii", relatează AFP.

"Sunt trist şi decepţionat să citesc aceste comentarii", a scris pe Instagram pilotul britanic al team-ului Mercedes. "Bernie este în afara acestui sport, este dintr-o altă generaţie, dar este exact ce nu trebuie".

Lewis Hamilton a calificat comentariile lui Ecclestone, care a condus Formula 1 timp de 30 de ani, drept "ignorante şi inadecvate".

"El ne arată până unde noi trebuie să mergem, în calitate de societate, până când o reală egalitate va fi posibilă", a continuat pilotul de 35 de ani, implicat pe reţelele de socializare în mişcarea "Black Lives Matter".

"Eu înţeleg acum pe deplin că nimic nu s-a făcut pentru a face sportul nostru mai diversificat sau pentru a combate atacurile rasiste pe care le-am suportat în carieră", a adăugat Lewis Hamilton, originar din Granada, insulă din arhipelagul Antile pe care bunicul său după tată a părăsit-o pentru a se instala în Anglia. El este, de altfel, singurul pilot negru din Formula 1.

Ecclestone a fost chestionat de CNN privind crearea de către Lewis Hamilton a unei comisii de diversitate destinată să atragă mai mulţi negri în sportul automobilistic. "Eu nu cred că acest lucru face vreun bine sau vreun rău Formulei 1", a estimat britanicul de 89 de ani.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Regele este prea plictisitor în pat”

2 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

3 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

4 VIDEO „România încă este foarte bine” / O româncă din SUA, siderată după ce a cumpărat o pâine de la supermarket

5 Declarațiile președintelui Iohannis s-au viralizat în presa rusă, care relatează pe larg despre refuzul de a trimit soldați și sisteme Patriot în Ucra…